Naslovnica Šport Janja Garnbret je sezono končala z domačo zmago

Janja Garnbret je sezono končala z domačo zmago

Avtor: Spletno Uredništvo
Plezalna tekma svetovnega pokala v Kopru se je končala po željah večtisočglave množice slovenskih navijačev. Zlata olimpijka Janja Garnbret je zmagala, domači uspeh pa je s tretjim mestom dopolnila Vita Lukan.
Janja Garnbret je sezono končala z domačo zmago

Ai, Janja in Vita – najboljše tri plezalke na slovenski tekmi svetovnega pokala (foto: e-koper/MOK)

Janja Garnbret si je po lanskem drugem mestu na tekmi svetovnega pokala v težavnosti v Kopru letos močno želela zmage in želje so se ji tudi uresničile. Fenomenalna športnica, ki je doslej v karieri osvojila prvo olimpijsko zlato odličje v zgodovini plezalnega športa, 8 naslovov svetovne prvakinje, petkrat osvojila svetovni pokala v težavnosti in zbrala 40 zmag na tekmah svetovnega pokala, je spet pokazala vrhunsko predstavo.

Sicer so njeni nastopi že pred finalom kazali, da jo bo letos na Bonifiki težko kdo premagal, v finalu pa je ob glasnem navijanju kot edina finalistka dosegla vrh finalne smeri in tako na dolg seznam svojih uspehov vpisala prestižno zmago z domače tekme. “V Kopru sem zelo uživala, ne vem, če sem bila kadarkoli na katerikoli tekmi tako sproščena, tako v kvalifikacijah kot v polfinalu in zdaj še v finalu.

Končno sem tudi jaz dobila prvo mesto v Kopru. Lani je bilo sicer tisto razočaranje ob drugem mestu, zdaj imam končno zmago. To je bila tudi moja zadnja tekma letos in seveda je lepo sezono tekmovanj končati na vrhuncu, še boljše pa je, ko zmagaš doma. Sem izjemno hvaležna navijačem, vsem, ki so nas podprli,” je po spektakularnem prvem mestu razkrila prva dama svetovnega plezanja Janja Garnbret.

Na koprski plezalni steni je bila druga Japonka Japonka Ai Mori, tokrat pa je slovenski uspeh lepo zaokrožila Vita Lukan, ki se je osvojila tretje mesto. Preostala slovenska finalista te tekme Mia Krampl in Luka Potočar pa sta si priplezala osmi mestu. V moški konkurenci je sicer z vrhom zahtevne smeri zmagal šele 16-letni Japonec Soraku Anraku, drugi je bil eselil Američan Jesse Grupper, tretji pa Španec Alberto Gines Lopez.

S Planinske zveze Slovenije (PZS) so še spomnili, da je med 140 tekmovalci v Kopru nastopilo kar 21 članov slovenske reprezentance v športnem plezanju pod vodstvom selektorja Gorazda Hrena ter trenerjev Luke Fonda in Domna Švaba, vodja tekmovanja Matej Planko pa je ocenil, da si je finale prišlo ogledat okrog 5 tisoč navijačev.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.