Naslovnica Šport Izvrstni Ilki Štuhec se v tretje v Cortini žal ni izšlo

Izvrstni Ilki Štuhec se v tretje v Cortini žal ni izšlo

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenski alpski smučarji so konec tedna v Wengnu zabeležili tri uvrstitve med najboljših petnajst, medtem ko so bile slovenske smučarke ženske ponovno precej bolj uspešne, saj je Ilka Štuhec v italijanski Cortini d’Ampezzo kar dvakrat stopila na zmagovalne stopničke.

ilka cortina 2Ilka Štuhec na drugih zaporednih stopničkah v italijanskih Dolomitih (foto: FB Prosecco DOC)  

 

 Ilka Štuhec je slovenske navijače prvič razveselila že v petek, ko je na smuku v Cortini d’Ampezzo osvojila izvrstno drugo mesto, potem ko je zasotala le za Avstrijko Ramono Siebenhofer. Štuhčeva je nato  tudi v soboto na drugem smuku v Cortini prikazala novo odlično predstavo, ki pa ni bila dovolj, da bi premagala vnovično zmagovalko Ramono Siebenhofer in njeno rojakinjo Nicol Schmidhofer, ki je z drugim mestom ostala vodilna v smukaškem seštevku svetovnega pokala.

Ilka Štuhec v smukaški skupni razvrstitvi  trenutno zaseda skupno 3. mesto in za vodilno zaostaja le 30 točk. Žal pa se Ilki včeraj ni posrečil nastop v superveleslalomu. Potem ko je bila na prvih dveh vmesnih časih najhitrejša, je naredila napako in bila prisiljena odstopiti. Vseeno pa je jasno, da je Ilka v odlični formi, kar je pred bližnjim SP nadvse vzpodbuna novica. Forma se sicer dviga tudi moškemu delu reprezentance, čeprav ta konec tedna nihče ni bil blizu stopničk. 

Martin Čater je sicer že v petek z zelo dobro odpeljanim smukom na koncu zasedel 12. mesto v kombinaciji, nato pa  je v soboto odlično izkoristil vremenske pogoje in dobro pripravljeno progo v Wengnu ter se z izjemnim smučanjem zavihtel na končno 8. mesto slavnega smuka. Za konec pa je dobro opravili svoji nedeljski vožnji še Štefan Hadalin, ki je wengenski slalom končal na 14. mestu. Na koncu je za zmagovalcem zaostal dve sekundi in tri stotinke.

“To je rezultat, ki ga iščem, sedaj imam neko konstantnost. Uspeli sta mi dve solidni vožnji z manjšimi napakami, ampak to je sestavni del. V celoti gledano sem zadovoljen. Konkurenca je strnjena, proga je težka, kjub temu pa je treba napasti na polno, drugače hitro zgubiš nekaj mest. še drugi dober rezultat zaporedoma mi koristi tudi pri samozavesti in se bom lažje pripravil na tekmovanje v Kitzbühelu. Sledi nekaj dni počitka, nato nekaj slalomskih treningov in priprava za Kitzühel,” je za sloski.si povedal Hadalin.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.