Naslovnica Slovenija Izolska kulinarična jesen se je že razživela

Izolska kulinarična jesen se je že razživela

Avtor: Spletno Uredništvo
Tudi jesen je v Izoli kulinarično obarvana. Pravkar poteka četrta in obenem predzadnja letošnja lokalna kulinarična akcija ‘Dnevi kalamarov’. Sicer pa so v kulinarični oktober v Izoli v soboto vstopili s pestrim dogajanjem na ‘Pomolu okusov’.
Izolska kulinarična jesen se je že razživela

Izolski ‘Pomol okusov’ (foto: TZI/Dragan Zlatanović)

Izola je kulinarični oktober pričela s pestrim sobotnim dogajanjem na ‘Pomolu okusov’. Sobota je bila namreč uvodni dan meseca oktobra, v Izoli pa so letos prve sobote v mesecih pred in po glavni turistični sezoni rezervirali za predstavitev tipičnih istrskih okusov, pa tudi kakšnih malce bolj eksotičnih. Kot so pojasnili s Turističnega združenja Izola (TZI), je tokrat dogajanje na carinskem pomolu zaokrožila tudi glasba, natančneje jazz ritmi.

Že dan pred tem, torej v petek 30. septembra, pa je v izolski občini startala četrta in obenem predzadnja letošnja lokalna kulinarična akcija. Tokrat gre za ‘Dneve kalamarov’, ki bodo trajali vse do 23. oktobra. »Letos so si na TZI želeli kulinarične akcije, ki jih sicer izvajajo že nekaj let, še bolj povezati z morjem. Zato oktobra prvič razveseljujejo z Dnevi kalamarov, kjer bodo obiskovalci spoznali, da so lahko kalamari prave zvezde mediteranske kuhinje.

V tem letu so sicer na izolskem združenju skupaj z lokalnimi ponudniki gostinskih storitev izpeljali že tri kulinarične akcije – kuhali so se šparglji, pedoči, septembra pa pekle sardele. V oktobru bodo tako kraljevali kalamari, novembra pa se bo leto kulinaričnih akcij sklenilo z Dnevi bakalaja,« so spomnili s Turističnega združenja Izola. V akcijah sodelujejo vsi izolski gostinski ponudniki, več kot polovica pa jih bo prisotnih v prav vseh petih akcijah.

Vse te aktivnosti so organizirane s ciljem povezovanja ponudnikov, uveljavljanju tipičnih lokalnih okusov in promocije destinacije Izola v času izven glavne turistične sezone. TZI pa si prizadeva, da bi bile vse podobne akcije čim bolj povezane tudi s pobudo ‘Kilometer nič’, prek katere se zagotavlja, da se v izolskih gostilnah in restavracijah ponujajo tematski krožniki iz svežih lokalnih sestavin.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.