Naslovnica Trendi Izjemna jubileja dveh oddaj RTV Slovenija

Izjemna jubileja dveh oddaj RTV Slovenija

Avtor: Spletno Uredništvo
Najstarejša radijska oddaja ‘Četrtkov večer domačih pesmi in napevov’ v naslednjih dneh praznuje res častitljiv jubilej – 70 let obstoja! Prav tako pa okrogel jubilej praznuje tudi televizijska oddaja Ambienti, ki bo dočakala svojo 200. izvedbo.
Izjemna jubileja dveh oddaj RTV Slovenija

Priložnostni kolaž fotografij iz oddaje Ambienti (foto: SZK RTV Slovenija)

V četrtek, 23. novembra bo ob 20. uri v Kulturnem domu Mengeš najstarejša radijska oddaja RTV Slovenija ‘Četrtkov večer domačih pesmi in napevov‘, praznovala izjemen jubilej – 70 let obstoja. Zato bo na Prvem programu Radia Slovenija in tudi na spletni strani Prvega programa tedaj potekal neposredni radijski in video prenos s prireditve, ki jo bo povezovala Lucija Grm.

Na prazničnem torkovem koncertu bodo nastopili Alpski kvintet, Ansambel Ano ur’co al’pej dvej, Ansambel Braneta Klavžarja, Trio Roberta Smolnikarja s pevko Mojco Bitenc, Kvintet bratov Smrtnik in septet Andreja Topliška. S Službe za komuniciranje RTV Slovenija (SZK RTV SLO) so poleg tega napovedali še drugi okrogel jubilej in sicer 200-to televizijsko oddajo ‘Ambienti’.

»Oddaja Ambienti že osem let na sproščen način predstavlja kompleksne vsebine gradnje in opremljanja domov ter urejanja vrtov skozi oči strokovnjakov in uporabnikov. V oddaji so ustvarjalci predstavili že skoraj šeststo objektov, vrtov in interierjev. Na majhni površini, kot je Slovenija, je to resnično presežna številka: marsikdo je presenečen, da imajo Slovenci tako lepe hiše in stanovanja,« so pojasnili s SZK RTV SLO.

Med drugim so zapisali tudi, da se voditelj oddaje Boštjan Romih dobro znajde v vlogi, ko je istočasno gost in tudi gostitelj. Pozabili pa so povedati, kdaj bo pravzaprav na vrsti oddaja št. 200. Vsekakor je TV-termin ‘Ambientov’ vsako soboto ob 18.20 na prvem programu TV Slovenija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.