Naslovnica Šport Krpani se borijo za vstop v osmino finala svetovnega prvenstva

Krpani se borijo za vstop v osmino finala svetovnega prvenstva

Avtor: Spletno Uredništvo
Na španskem otoku Gran Canaria se nadaljuje šestnajstina finala SSL Gold Cup, oziroma svetovnega prvenstva v jadranju za večje tekmovalne jadrnice. Slovenska reprezentanca je v drugi regati osvojila drugo mesto v svoji skupini in tako ostaja v boju za napredovanje.
Krpani se borijo za vstop v osmino finala svetovnega prvenstva

Slovensko veselje pred nekaj dnevi ob uvrstitvi v šestnajstino finala SP (foto: FB Jadralna zveza Slovenije)

V zaključnem delu Zlatega pokala SSL, oziroma SSL Gold Cup-a, katerega organizatorji promovirajo kot ‘svetovno nogometno prvenstvo… v  jadranju’ , je bil danes na vrsti drugi tekmovalni dan šestnajstine finala. Slovenska jadralna reprezentanca se je v skupini 4 drugič pomerila s posadkami Litve, Kanade in Japonske, potem ko je v prvi regati zaostala za vsemi tremi nasprotniki.

Tokrat je slovenska reprezentanca, ki je nastopila v postavi Tina Mrak, Igor Lah, Branko Brčin, Tomaž Čopi, Mitja Beltram, Sebastian Prinčič, Miha Truden, Vid Jeranko in Gašper Strahovnik, odločno nadzorovala start druge regate, potem pa se je znašla na drugem mesu in večji del regate poskusila prehiteti Litovce. V nekaj trenutkih je bila slovenska reprezentanca, ki nastopa pod imenom Krpani, dejansko tudi na prvem mestu, a se ji na koncu vseeno ni izšlo.

Litva je tako vpisala drugo zaporedno zmago, Slovenija je bila druga, Kanadčani tretji in Japonci četrti. Za Slovenijo je to drugo mesto vseeno izjemno pomembno, saj se je po četrtem mestu v prvi regati vrnila v igro za napredovanje. Litva ima namreč sedaj 8 točk, Kanada 5, Slovenija 4 in Japonska 3 točke.

V skupini 4 šestnajstine finala sta na sporedu še dve regati, od katerih bo nedeljska štela dvojno in bo zato najbrž odločilna za vstop v osmino finala. Napredovali pa bosta prvi dve reprezentanci iz vsake od štirih skupin, pri čemer bo v primeru enakega števila točk odločala boljša uvrstitev na nedeljski zadnji regati.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.