Naslovnica Slovenija Izbor najboljše potice v Sloveniji

Izbor najboljše potice v Sloveniji

Avtor: Spletno Uredništvo
Z bližanjem velikonočnih paznikov se bliža tudi tradicionalni natečaj peke, okušanja in ocenjevanja najbolj slovenskega peciva – potice.  Razpis za natečaj ‘Mojster potice – Fala kraljice 2022’ je že odprt, prijave bodo zbirali do 4. aprila, ocenjevanje in razglasitev zmagovalcev pa bo v soboto, 9. aprila.
Izbor najboljše potice v Sloveniji

Velikonočni prazniki in izbor najboljše potice v državi se hitro bližajo (foto: IPPR/Fala)

Slonček Fala, ki je v Sloveniji prepoznaven simbol za vse izdelke iz kvasa, bo tokrat sodeloval pri izbiri najboljše slovenske potice. Izbor naj potice bo precej podoben tistemu, ki ga pri podjetju Fala vsak oktober pripravijo za najboljši slovenski kruh. Tokrat so natečaj peke, okušanja in ocenjevanja potic poimenovali ‘Mojster potice – Fala kraljice 2022’, ponovno pa bo sovpadel z velikonočnim časom.

»Potica je kraljica med tradicionalnimi prazničnimi dobrotami. Priprava in peka okusnega peciva, ki bo mikavno tudi na pogled, pa je lahko še kako trd oreh. Ni čudno, da se številni napotki in triki za peko potice, ki zahteva veliko časa, spretnosti in ljubezni, pogosto prenašajo iz roda v rod. Ste vedeli, da je potica (nekoč po-vitica) dobila ime po nadevih, ki jih zavijemo v testo,« so pojasnili organizatorji natečaja.

Sicer se v klasičnih poticah največkrat uporabljajo orehov, lešnikov, pehtranov, makov in tudi sirni nadev. Razpis za natečaj ‘Mojster potice – Fala kraljice 2022’ pa je že odprt. Tako bodo prijave ‘potico-pekov’ zbirali do 4. aprila, ocenjevanje in razglasitev zmagovalcev pa bo na vrsti kmalu zatem – že v soboto, 9. aprila. Nagrade bodo podelili v kategorijah najboljša potica, najbolj inovativna potica in najboljša potica po oceni publike.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.