Naslovnica Oglaševanje Iz dišečih polj sivke naravnost v vaš dom

Iz dišečih polj sivke naravnost v vaš dom

Avtor: Spletno Uredništvo

Eno najlepših doživetij, ki jih lahko doživite na potovanjih po naravi, so nedvomno polja sivke, ki zaradi svoje dišave, intenzivno zelene in vijolične barve nikogar ne bodo pustila ravnodušnega. Sivka je sicer človeku poznana že od pradavnine in ga je očarala s svojimi dišečimi in čudovitimi modro-vijoličnimi cvetovi. Sivko uporabljamo v obliki olja ali kot posušena dišeča stebla. Sivkino olje poleg čudovitega pomirjujočega vonja deluje aseptično in obnovitveno.

Foto: facebook.com/sivcek.divaca

Skozi zgodovino so sivki pripisovali različne lastnosti in ljudje so jo uporabljali v različne namene: kuhanje, zdravilo, higiena telesa ali pranje perila. Ponekod je sivka veljala za rožo nedolžnosti in čistosti, drugje so ji pripisovali močne afrodizične lastnosti. Že stari Rimljani so eterično olje sivke uporabljali v kopelih, prve krščanske skupnosti pa so verovale, da vejica sivke na vratih varuje pred uroki in zlimi silami, obstaja pa tudi starodavno verovanje, da sajenje sivke prinaša srečo. Estetska vrednost sivke je neprecenljiva, ima pa tudi zelo pomembno industrijsko uporabo, kar je eden glavnih vzrokov za njeno širjenje.

Dandanes se sivka goji in sadi po vsem svetu, vse do Tasmanije. Že zelo dolgo jo gojijo na otoku Hvaru v Dalmaciji, v zadnjem času pa se v večjih nasadih pojavlja tudi na Krasu. Za imenom linije oziroma blagovno znamko »Dišave iz mesta nad reko« se skriva družinsko podjetje Sivček iz Divače, ki se v sklopu dopolnilne dejavnosti na kmetijstvu ukvarja s proizvodnjo kozmetičnih proizvodov iz sivke, čistili iz sivke, ter ostalimi sivkinimi izdelki. Na začetku naše poti so imeli na svojih poljih zasejanih približno 5.000 sadik, ekološko pridelane sivke “Budrovka” imenovane tudi Lavandula xintermedia. Sadike so bile pridelane brez uporabe hormonskih sredstev in brez kakršnih koli gnojil. Leta 2016 so nasadili še 10.000 sadik
te sorte in eno njivo namenili pravi sivki sorte Angustifolia.

Ustvarjalci  »Dišav iz mesta nad reko« vse svoje proizvode izdelajo ročno, in kar je najbolj pomembno, vsi proizvodi vsebujejo zgolj ekološko pridobljene sestavine, brez dodanih kemičnih snovi. Tudi Sivčkova polja družina obdeluje in neguje brez kakršnih koli kemičnih snovi, saj se zavedajo, da so prav kemične snovi škodljive in uničujoče za zdravje. Večino del na poljih opravijo ročno, kot tudi končni produkt, vedno bolj cenjeno eterično olje, ter sivkino rožno vodo pridobivajo s pomočjo starodavnega načina in sicer parne destilacije.

Foto: sivcek.si

Sivček med drugim nudi široko paleto izdelkov za dom, ki vašemu domu prinaša nežen cvetlični vonj sivke, ki vas v trenutku ponese na sivkina polja. Najprej izpostavljamo detergenta ročno pomivanje posode, ki je primeren za čiščenje vse vrste posode ter ščiti in neguje roke, primeren pa je tudi za občutljive roke. Izdelek je popolnoma biorazgradljiv in ne vsebuje fosfatov. Nudijo vam tudi detergent za strojno pomivanje posode, ki je namenjen za strojno pomivanje vseh vrst posode in jedilnega pribora. V detergentu so uporabljene le sestavine, pridobljene na ekološki način.

Protagonisti »Dišav iz mesta nad reko« si zaslužijo še posebne pohvale, saj so med redkimi pridelovalci sivke, ki so razvili naravna čistila iz sivke. Tako lahko svoj dom očistite in osvežite tudi z njihovim bio čistilom za steklene površine, bio čistilom za pohištvo ter bio detergentom za čiščenje talnih površin. Privoščite le najboljše tudi svojim oblačilom in posteljnini ter jih operite z bio tekočim detergentom, ki za vse vrste perila deluje nežno na naša oblačila, saj vsebuje le sestavine pridobljene iz ekološke pridelave. Detergentu ni potrebno dodajati mehčalca. Dodano eterično olje sivke bo vašemu domu pričaralo čarobni vonj in pomirjujoče vzdušje.

Foto: facebook.com/sivcek.divaca

Če si želite ostati v kontaktu z naravo in svojemu domu pričarati sproščujoče in osvežujoče vzdušje, obiščite družinsko podjetje v Divači, ročno izdelujejo vse fantastične izdelke za dom in številne druge proizvode iz sivke.

Naročnik oglasa je Dišave iz mesta nad reko

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.