Naslovnica Slovenija Istrski okusi bodo letos petkrat pritegnili množice na pomol

Istrski okusi bodo letos petkrat pritegnili množice na pomol

Avtor: Spletno Uredništvo
Turistično združenje Izola je objavilo program za letošnji niz kulinaričnih dogodkov ‘Pomol okusov’. Letos se bodo ponudniki različnih istrskih eno-gastronomskih dobrot predstavili petkrat, vse te sobotne predstavitve pa bodo potekale izven glavne turistične sezone.
Istrski okusi bodo letos petkrat pritegnili množice na pomol

Ena od lanskih izdaj izolskega Pomola okusov (foto: Dragan Zlatanović/FB TZI)

V Izoli so se že pred leti odločili, da bodo svojo turistično zgodbo zastavili na gastronomiji. Tako je skozi čas nastalo več kulinaričnih akcij, ena najbolj prepoznavnih med njimi pa se imenuje ‘Pomolov okusov’. Ta akcija za obiskovalce ni privlačna le zaradi svoje edinstvene lokacije, ampak predvsem zaradi originalne in lokalno obarvane ponudbe hrane – pa tudi za pijačo je običajno zelo dobro poskrbljeno.

 Turistično združenje Izola (TZI) je tako te dni objavilo program za letošnjo serijo dogodkov ‘Pomol okusov’, ki bo v letu 2023 štela pet prireditev. Ena do letošnjih novosti so posebne ugodnosti za vse tiste ponudnike, ki razpolagajo s trajnostnimi certifikati. Prijave za udeležbo bodo sicer zbirali le do 3. marca, tudi letos pa so vsak datum teh petih izolskih ‘street food’ dogodkov dobro premislili in načrtno umestili v širši turistični koledar.

 »Termine so tudi letos z namenom povečanja obiska izven glavne sezone umestili v čas pred in po poletju, poleg tega so premišljeno razporejeni tudi istočasno z drugimi prireditvami s področja kulture ali športa, oziroma v času praznikov. Tako bodo imeli gostje še dodatno motivacijo za obisk in priložnost na idilični lokaciji izkusiti tudi okuse lokalne kulinarike in drugih istrskih dobrot,« so pojasnili s TZI.

Uvodni letošnji Pomol okusov bo na vrsti na velikonočno soboto, 8. aprila, drugi bo takoj po prvomajskih počitnicah – 6. maja, tretji bo za lažji prehod v poletje na vrsti 10. junija, četrti bo tik pred pričetkov jeseni 16. septembra, letošnji niz pa se bo končal 14. oktobra.

Kako dobro se je uveljavila prireditev, pa najbolje kaže podatek, da se za udeležbo in podobne dogodke zanimajo tudi ponudniki iz drugi slovenskih pokrajin, ki so jim že lani vsakič namenili eno ali dve stojnici.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.