Naslovnica Šport V Radencih so že odprli prijave za 41. Maraton treh src

V Radencih so že odprli prijave za 41. Maraton treh src

Avtor: Spletno Uredništvo
Maraton treh src je zagotovo ena najbolj množičnih športnih prireditev v Sloveniji, letos pa bo na vrsti že 41-ič. Radenci bodo tokrat dogodek gostili v soboto, 20. maja, organizatorji pa so že pričeli zbirati prijave.
V Radencih so že odprli prijave za 41. Maraton treh src

Lanska gneča na startu Maratona treh src v Radencih (foto: FB Maraton treh src)

Kot so spomnili prireditelji tega množičnega športnega dogodka, je ‘Maraton treh src’ najstarejši maraton v Sloveniji, ostaja pa zelo priljubljen med rekreativci in amaterskimi tekači. Skrivnost velikega uspeha te prireditve je tudi v tem, da so poleg standardnih tekaških prog na 5, 10, 21 in 42 km za udeležence na voljo tudi preizkušnje v nordijski hoji, rekreativni pohod, otroški teki in zelo originalen tek s psički. Za vsakega se torej najde nekaj primernega.

Lani je bila na vrsti jubilejna 40. izvedba, ki se jo je v tekmovalnem in rekreativcem namenjenem ne-tekmovalnem delu prireditve aktivno udeležilo več kot 4500 ljudi. Letos se pričakuje podobno visoke številke tekačev in pohodnikov, če vreme v soboto 20. maja ne bo res preslabo. Sicer si je lani maraton kot prva tekaška prireditev V Sloveniji pridobil tudi naziv ‘ZERO WASTE prireditev’, ki ga je gostiteljem podelilo naravovarstveno društvo Ekologi brez meja.

»Naša zaveza zeleni prihodnosti in krožnemu gospodarstvu ostaja. Prav tako pa Maraton treh src ostaja zvest najvišji kakovosti organizacije športnega dogodka, ki jo je z odlično oceno prepoznala tudi Evropska atletska zveza. To je del našega DNK, ki si ga delimo tudi z lokalno skupnostjo. Veseli smo, da nas Maraton treh src povezuje in s sodelovanji vsako leto skupaj rastemo,« je ob tem dejal predsednik organizacijskega odbora 41. Maratona treh src Boštjan Gerlec.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.