Naslovnica Trendi Irec Dave se bo spopadel s slovenščino

Irec Dave se bo spopadel s slovenščino

Avtor: Spletno Uredništvo
Na Radiu Slovenija so dobili zanimivo idejo za novo oddajo – tujce v Sloveniji bodo učili slovenščine. Radio Si bo dvakrat na dan predvajal oddajo v angleščini, s katero se bodo tujci lahko vsakič naučili vsaj pet novih slovenskih besed. Novost se imenuje ‘DAVE’S CHALLENGE: Let’s learn Slovene.’

S Službe za komuniciranje (SZK) RTV Slovenija so najavili novost na programu Radio Si, prek katere želijo tujce v Sloveniji naučiti slovenščine. Radio Si bo zjutraj ob 7.30 in popoldan ob 15.45 predvajal posebno oddajo v angleščini, s katero se bodo tujci lahko vsakič naučili vsaj pet novih slovenskih besed. Nova oddaja se imenuje ‘DAVE’S CHALLENGE: Let’s learn Slovene’ in ima zanimivo ozadje.

»Mlada Slovenka Fani je kot varuška preživela leto dni na zelenem Irskem. Tam se je zaljubila v hudomušnega barmana Davea in se z njim preselila v Maribor. Pestro življenje mladega mednarodnega para je pritegnilo pozornost Radia Si, ki je ob Daveovem lomljenju jezika s slovenskimi besedami spoznal, da je tujcem učenje slovenščine vse prej kot lahka naloga,« so pojasnili s SZK RTV Slovenija.

Nova oddaja bo v vsakem primeru imela humoristični pridih, saj si lahko predstavljate Irca, ki se trudi pravilno izgovoriti besede ščipalka, želodec, častihlepnost… Nova oddaja bo predvajana tako na radijskih valovih, kot tudi na spletni strani in med podkasti, saj je za učence pomembno, da vidijo, kako se izgovorjene besede tudi napišejo. Povsod, kjer bo moč spremljati novo oddajo, se bodo zato besede izpisale v slovenščini in angleščini.

Radio Si ali Radio Slovenia International je sicer edini tujejezični radijski program v Sloveniji in kot četrti nacionalni radijski program deluje v okviru RTV Slovenija. Njegov radijski program vsak dan tvorijo novice iz Slovenije in sveta, turistične in servisne informacije za tujce, ažurne prometne informacije in seveda različne oddaje. Dnevna doza humorja in slovenskega jezika za vse tujce pa se napoveduje kot zmagovita kombinacija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.