Naslovnica Šport Slovenija za konec v Kijevu

Slovenija za konec v Kijevu

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska košarkarska reprezentanca je od včeraj v Kijevu, kjer jo čakata še zadnji dve tekmi kvalifikacij za prihodnje Evropsko prvenstvo. Naše se bodo v četrtek srečali z Madžarsko, v soboto pa še z domačo ukrajinsko izbrano vrsto.
Selektor slovenske reprezentance Aleksander Sekulić (foto: FB KZS)

Slovenska moška košarkarska reprezentanca je od včeraj v Kijevu, kjer bosta na sporedu še zadnja dva dvoboja kvalifikacij za prihodnje Evropsko prvenstvo v skupini F. Naša izbrana vrsta je ponedeljek preživela med korona-testiranji, regeneracijo in prvim večernim treningom v bližnji dvorani, slovenski selektor Aleksander Sekulić se je ekipi pridružil šele popoldan.

»Ponosen sem, da sem sedaj spet zraven, saj vedno rad oblečem slovenski dres. S selektorjem Sekulićem sva bila v stiku že novembra, tudi pred tokratnim zborom sva se slišala in komaj čakam, da gremo v dvorano. Veselim se teh dveh tekem in naša obveza je, da nadaljujemo z dobrimi igrami in pokažemo kaj znamo,« je za spletno stran Košarkarske zveze Slovenije (KZS) dejal center Žiga Dimec.

Tokrat naši ne bodo igrali pod pritiskom in tudi končni razplet obeh tekem ne bo tako pomemben, saj so si Slovenci že zagotovili nastop na bližnjem evropskem prvenstvu, ki ga bodo naslednje leto skupaj gostile Nemčija, Italija, Češka in Gruzija. Vseeno pa si naši ne na zadnji dveh kvalifikacijskih srečanjih v skupini F bodo smeli dovoliti kakšen blamaže v obliki poraza z visoko razliko.

Sicer naše v Kijevu najprej v četrtek čaka zaostala tekma 4. kroga, ki je bila prvotno odpovedana zaradi okužb v taboru nasprotnikov. Tedaj se bodo ob 20. uri po slovenskem času slovenski košarkarji pomerili z Madžarsko. Nato pa jih v soboto, a že zelo zgodaj popoldan in sicer ob nenavadno rani 15. uri čaka še obračun s košarkarji domače reprezentance Ukrajine. Obe tekmi bo neposredno prenašal Kanal A.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.