Naslovnica Šport Ime selektorja šele v torek, potem priprave in dve tekmi pred EP

Ime selektorja šele v torek, potem priprave in dve tekmi pred EP

Avtor: Spletno Uredništvo

Na seji članov predsedstva Rokometne zveze Slovenije je predsednik zveze Franjo Bobinac sporočil, da bo ime novega selektorja moške članske reprezentance znano prihodnji torek. Prvi kandidat za novega selektorja je najbrž bivši slovenski reprezentant Uroš Zorman, med strokovnjaki iz tujine pa sta najbolj zanimiva Španca Juan Carlos Pastor in Talant Dušebajev. RZS se malce že mudi, saj je januarja že na vrsti EP. Naši morajo že konce decembra začeti priprave, potem pa bodo odigrali prijateljski tekmi v Slovenj Gradcu in Trbovljah. 

 Ime selektorja šele v torek potem priprave in dve tekmi pred EPTako je izgledala slovenska rokometna reprezentanca januarja letos, januarja 2020 pa bo slika malce drugačna (foto: rzs.si)

 

Na redni, že 67. po vrsti seji predsedstva Rokometne zveze Slovenije (RZS) je predsednik zveze Franjo Bobinac glede novega selektorja moške članske reprezentance napovedal, da bo njegovo ime znano v torek, 17. decembra. Kot je znano, je konec novembra RZS dala odpoved zadnjemu selektorju Veselinu Vujoviću, uradno zato, ker naj bi se po dolgih letih sodelovanja pojavilo zasičenje, kar bi bilo tveganje za prihajajoče prvenstvo in nastope reprezentance.

Bobinac je še dodal, da je po pogovorih z različnimi tujimi strokovnjaki spoznal, da slovenski rokomet in stroka v tujini premoreta velik ugled in spoštovanje. To bi sicer predsednik RZS moral vedeti tudi brez pogovorov s tujimi strokovnjaki. Kakorkoli, Bobinac je trdno prepričan, da je bila menjava na trenerskem stolčku reprezentance prava odločitev, ki bo v reprezentanco vnesla potrebno novo energijo.

Že januarja namreč moško člansko reprezentanco čaka nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bodo gostile Avstrija, Norveška in Švedska. Pred odhodom na EP bo izbrana slovenska vrsta v Slovenj Gradcu in Trbovljah odigrala pripravljalna obračuna s tekmeci iz nekdanje skupne države. »Na Koroškem bo gostovala v petek 3. januarja, kjer se bo v slovenjgraški športni dvorani ob 19. uri po robu postavila Severni Makedoniji, v zadnjih letih redni udeleženki svetovnih in evropskih prvenstev.

Dan kasneje bo za slovenske fante v Trbovljah v dvorani Polaj ob 17.30 sledil še obračun s Črnogorci. Ti bodo januarja na prvenstvu stare celine nastopili četrtič zapored, na skupno petem nastopu med evropsko elito pa bodo iskali pot do sploh prve zmage na omenjenem tekmovanju,« so sporočili z RZS. Med kandidati za slovenskega selektorja je najbrž prvi Uroš Zorman, ki je prejšnji teden za evropsko zvezo EFH že sestavil širši spisek slovenske reprezentance.

Od tujih strokovnjakov pa sta bila v zadnjih dneh največkrat omenjana Španca Juan Carlos Pastor, ki sicer vodi madžarski Pisk Szeged, in Talant Dušebajev, ki trenira poljske Kielce.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.