Naslovnica Trendi Igra sovraštva, Kraljevi možje in silvestrski program

Igra sovraštva, Kraljevi možje in silvestrski program

Avtor: Spletno Uredništvo
Vsak hip bomo zakorakali v leto 2022, tako da ta teden v slovenske kinematografe prihajata zadnji dve filmski novosti leta 2021. Jutri bodo namreč pričeli predvajati filma ‘Igra sovraštva’ in ‘The King’s man: Začetek’.
Se je tudi vam kdaj zgodilo, da ste zaljubili v nekoga, ki ste ga močno sovražili? (foto: FB The Hating game)

Zadnje dni leta 2021 bosta v slovenskih kinih zaznamovali zadnji dve letošnji filmski novosti. Jutri (v četrtek 30. decembra) bodo tako pričeli predvajati film ‘Igra sovraštva’. Gre za romantično komedijo, ki je hkrati filmska adaptaciji popularne knjižne uspešnice Sally Thorne z enakim naslovom. V glavnih vlogah igrata Lucy Hale (Lucy) in Austin Stowell (Joshua), scenarij sta napisali Christina Mengert in Sally Thorne, za režijo pa je poskrbel Peter Hutchings.

»Obsojena na obstanek v skupni pisarni 40 (ok, 50 ali 60) ur na teden, Lucy in Joshua razvijeta zasvoljivo in nesmiselno psihološko igro prevlade. Lucy ne dopusti, da bi jo Joshua premagal na katerem koli področju, še posebej zato, ker je na vidiku zavidljivo poslovno napredovanje. Če Lucy zmaga to igro, bo postala njegova nadrejena, njegova šefica, če pa izgubi, pa bo od svoje pozicije odstopila.

Torej,… zakaj ima kar na enkrat vroče sanje o Joshui in se za v službo oblači, kot da gre na nepozaben zmenek? Ko se popolnoma nedolžna vožnja z dvigalom spremeni v trenutek zemljo-tresočega poljuba, se Lucy začne spraševati, če ni morda Joshua Templeman popolnoma drugačen, kot si ga je predstavljala,« razkriva napovednik tega intrigantnega filma. Druga zaključna filmska novost  v letu 2021 pa je film ‘The King’s man: Začetek’.

Najbrž bo za vedno ostala skrivnost, zakaj so naslov filma tokrat zapisali malce drugače kot v prvih dveh filmih franšize – ‘Kingsman: The Secret Service’ (2014) in ‘Kingsman: The Golden Circle'(2017). Prav tako bo najbrž ostala skrivnost, zakaj prevajalci v slovenščino niso prevedli celega naslova te akcijske komedije, saj bi namesto ‘The King’s man: Začetek’ lahko mirno napisali tudi ‘Kraljevi možje: začetek’. Film pa se  vsekakor dogaja v zanimivem zgodovinskem kontekstu.

»Zgodba je postavljena v čas okoli leta 1900 in sledi družbi največjih umov tiranov in kriminalcev v zgodovini, ki se zberejo z željo ustvariti vojno, ki bi pogubila milijone ljudi, ko se en sam mož poda v tekmo s časom, da bi jih ustavil,« pravi napovednik filma, v katerem igrajo Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Rhys Ifans, Matthew Goode, Tom Hollander, Harris Dickinson, Daniel Brühl, Djimon Hounsou in Charles Dance, režiser pa je Matthew Vaughn.

Pojutrišnjem, na zadnji dan leta, oz. Silvestrovo vas bosta pa v kinu Kolosej Ljubljana in kinu Komuna na sporedu tradicionalni silvestrski projekciji ob 20. uri. V Koloseju Ljubljana bo na vrsti film ‘Igra sovraštva’, v kinu Komuna film ‘Francoska depeša’, za obiskovalce pa obeh predstav pa bodo pripravili tudi posebno presenečenje.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.