Naslovnica Trendi Igor in Rosa ter Boris in Đuro

Igor in Rosa ter Boris in Đuro

Avtor: Spletno Uredništvo

S premiero v Kinu Dvor se je včeraj začelo predvajanje celovečernega filma Igor in Rosa. Gre za dramo, ki govori o medčloveških donosih in je nastala v slovensko-italijanski koprodukciji. V glavni vlogi je Boris Cavazza, v stranski vlogi nastopa tudi Branko Đurić – Đuro, film pa je bil delno posnet na slovenskih tleh, natančneje v Lipici.

Boris Cavazza in Branko Đurić – Đuro v prizoru iz filma ‘Igor in Rosa’ (foto: Kobilarna Lipica/Mediaspeed in Casablanca)

 

Celovečerni igrani film ‘Igor in Rosa’, ki je večinoma nastal na Tržaškem Krasu in mednarodno premiero doživel junija na mednarodnem filmskem festivalu v Šanghaju, je od včeraj na ogled v Kinu Dvor, sicer pa bo že 17. septembra predvajan tudi na Festivalu slovenskega filma v Portorožu. »Lunetta Savino v vlogi Rose in Boris Cavazza v vlogi Igorja v filmski zgodbi živita pod isto streho, a se bolj ali manj uspešno izogibata drug drugemu, čeprav sta skupaj že dolga leta.

Zaradi določenih dogodkov je njun odnos razpadel, povsem drugi razlogi pa bodo slovensko-italijanski par znova združili. Zgodba filma Igor in Rosa je namreč zgodba o podiranju meja med deželami, med ljudmi, med generacijami ter med telesom in dušo, pa tudi med srcem in razumom. Film je dolgometražni igrani prvenec režiserke Katja Colja, ki je del filmske zgodbe lani posnela v Lipici in ambientu hotela Klub za nekaj časa vdahnila novo življenje,« so zapisali v napovedniku. 

Slovenski koproducent celovečerca je Igor Pediček iz produkcijske hiše Casablanca. Slednja pa je sodelovala tudi pri filmu ‘Na nikogaršnji zemlji’, ki je bila z Đurićem v glavni vlogi nagrajenega z Oskarjem za najboljši tujejezični film leta 2002. Intimna drama Igor in Rosa je sicer nastala s finančno podporo italijanskega ministrstva za kulturo, FVG AV Fund, FVG filmske komisije, italijanske državne televizije RAI, Slovenskega filmskega centra, RTV Slovenija, Viba filma, Pianeta Zero in podjetja Eurimages. 

Ob snemanju filmskih prizorov v Lipici pa sta filmska zvezdnika Boris Cavazza in Branko Đurić – Đuro naredila tudi ‘nekaj za dušo’ – postala sta uradna botra lani rojenih lipicanskih žrebičkov Pluta Samire XXVIII in Conversana Thoryse I.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.