Naslovnica Svet & EU Holokavst, Madžarska, Brexit, Venezuela in nova domena

Holokavst, Madžarska, Brexit, Venezuela in nova domena

Avtor: Spletno Uredništvo

V parlamentu EU bodo tokrat precej bolj aktivni v drugi polovici tedna. Danes bo na vrsti slovesnost ob mednarodnem dnevu spomina na žrtve holokavsta, potem pa bodo gostili finskega premierja, razpravljali o vladavini prava na Madžarskem, o novi domeni .eu in o tudi Brexitu.

parla euParlament EU močno skrbi tudi za Venezuelo (foto: europarl.europa.eu)   

 

Parlament EU bo danes priredil posebno plenarno zasedanje ob mednarodnem dnevu spomina na žrtve holokavsta. Evropejce bo na slovesnosti nagovoril tudi preživeli Dr. Charlotte Knobloch. Predsednik parlamenta ob tem poudarja, da Evropa temelji na skupnih vrednotah in prepričanju, da se takšne grozote ne smejo nikdar več ponoviti.

Kasneje danes bodo poslanci na plenarni razpravi ocenili stanje na področju vladavine prava na Madžarskem, ki se v zadnjem času na tem področju sooča s številnimi kritikami. Jutri bo parlament nadaljeval s serijo razprav z evropskimi voditelji o prihodnosti Evrope. Ta teden bo na plenarni debati svoje poglede na prihodnost kot šestnajsti gost po vrsti predstavil finski predsednik vlade Juha Sipilä.

Poslanci bodo jutri glasovali o tudi novih pravilih za domensko ime ‘.eu’. S to posodobitvijo želijo pravila prilagoditi razvoju spletnega okolja, prav tako pa prinaša tudi milejša pravila o tem, kdo lahko registrira domeno ‘.eu’. Na spored plenarnega zasedanja se lahko glede na tekoče dogajanje naknadno uvrstita tudi Brexit in razvoj krize v Venezueli.

Odbor za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve bo prav tako jutri glasoval o predlogu zakona, ki bi državljanom Velike Britanije ob izstopu iz EU omogočil potovanja v Evropo brez potrebnih vizumov. Zakon bi vstopil v veljavo samo v primeru, če bodo v Veliko Britanijo lahko brez vizumov potovali tudi državljani Evropske Unije, so še sporočili s pletnega mesta parlamenta EU. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.