Naslovnica Trendi Harrison Ford v novi filmski verziji romana Klic divjine Jacka Londona

Harrison Ford v novi filmski verziji romana Klic divjine Jacka Londona

Avtor: Spletno Uredništvo

V slovenske kinematografe bo kmalu zavil izjemen pustolovski film ‘Klic divjine’, ki je bil posnet po znanem romanu slavnega pisatelja Jacka Londona. Film bo velika platna prinesel zgodbo iz leta 1890 in sicer o psu Bucku, katerega mirno domače življenje se obrne na glavo, ko nenadoma zamenja svoji topli dom v Kaliforniji za mrzlo divjino kanadskega Yukona.

Harrison Ford v novi filmski verziji romana Klic divjine Jacka LondonaPretvarjanje knjižnih uspešnic v filmske je vedno tvegana zadeva, saj obstaja ogromno filmov, za katere po ogledu gledalci trdijo, da je bila knjiga boljša (foto: Blitz Slovenija)

 

Roman ‘Klic divjine’ je knjižna uspešnica legendarnega pisca Jacka Londona o avanturah psa Bucka, ki je prvič izšla že daljnega leta 1903. Od tedaj neprestano doživlja nove in nove ponatise, preveden je bil najmanj v 47 jezikov sveta in je izredno priljubljen že 117 let. Tudi v Sloveniji je roman na seznamu domačega branja v mnogih osnovnih in srednjih šolah. Nosi namreč sporočilo, s katerim se lahko najstniki povežejo na mnogih točkah, saj je tudi pes Buck po srcu najstnik in v Londonovi knjigi pravzaprav spremljamo njegovo odraščanje.

V novem filmu bo v glavni vlogi Buckovega človeškega prijatelja izjemno priljubljeni Harrison Ford, poleg njega pa nastopajo tudi Omar Sy (Prijatelja), Dan Stevens (Downton Abbey), Karen Gillan (Varuhi galaksije), Bradley Whitford, Cara Gee, Michael Horse in drugi. Režiral je Chris Sanders (Kako izuriti svojega zmaja). Scenarij je spisal Michael Green (Umor na Orient Ekspresu).

»Tako čustveno kot tematsko v romanu prevladuje ideja, kako najbolj nedolžna bitja, tista, ki nikoli ne dovolijo, da bi jih prizadelo karkoli negativnega, iz vseh nas na plan spravijo tisto najboljše, kar obstaja, in kako s tem izboljšajo in ovrednotijo naše življenje. Vsi, katerih življenj se je dotaknil Buck, so zaradi tega postali boljši in ravno to je izjemno močan čustveni sprožilec, zaradi katerega je roman Klic divjine enostavno neponovljiv,« pravi napovednik filma.

Epsko pustolovščino življenja Klic divjine (The Call of the Wild) si bo v Sloveniji predpremierno moč ogledati že od srede, 19. februarja. Sicer pa to ne bo prvi film ‘Klic divijine’ posnet po romanu Londona, saj obstajajo na primer istomenski filmi iz leta 1993, 1972 in celo nema verzija iz leta 1927. 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.