Naslovnica Slovenija Harley-Davidsoni bodo junija spet preplavili Portorož

Harley-Davidsoni bodo junija spet preplavili Portorož

Avtor: Spletno Uredništvo
Biser slovenskega turizma Portorož bodo od 9. do 12. junija spet preplavili motoristi. Kar 30.000 voznikov motociklov Harley-Davidson naj bi se udeležilo vseevropskega srečanja združenja H.O.G. Rally, zato se napoveduje tudi pester spremljevalni program.

Harley-Davidsoni bo junija spet preplavili Portorož

V Portorožu so na novinarski konferenci spregovorili o letošnjem ogromnem zborovanju voznikov motociklov Harley-Davidson, ki bo na vrsti od 9. do 12. junija. Župan Občine Piran Đenio Zadković, regionalni direktor potrošniške izkušnje podjetja Harley-Davidson Tom Robinson in koordinatorka prireditve na destinaciji Maja Plahutnik Nahtigal s Turističnega združenja Portorož (TZP) so napovedali, da pričakujejo do 30.000 udeležencev in obiskovalcev.

Po dveh vsiljenih odpovedih zaradi Covida 19 bo Slovenska Istra letos gostila 29. redno letno vseevropsko srečanje združenja H.O.G. Rally, ki bo hkrati vrhunec sezone dogodkov na Harley-Davidsonovem koledarju. Zbor bo ponudil veliko raznovrstnega dogajanja brez vstopnin, osrednje prizorišče pa bo na Trgu prekomorskih brigad. Tam bo glavni oder s koncerti v živo, tik ob njem pa bodo razstavljeni najnovejši modeli motorjev znamke Harley-Davidson.

Obiskovalci bodo lahko uživali v glasbi tudi na dveh manjši odrih na portoroški plaži in na plaži Meduza, LifeClass Hotels & Spa, kjer bo postavljen tudi Harley Bar. Dogajanje bodo dopolnile demonstracijske vožnje z motorji, številne stojnice, razstava najlepših predelanih motociklov Custom Bike Show, prireditev bo dosegla vrhunec v soboto, ko se bodo udeleženci z 2.500 motocikli podali na revijalno parado po Slovenski Istri.

Obiskovalci zbora motoristov naj bi v občini Piran in v sosednjih občinah Slovenske Istre ustvarili najmanj 75.000 turističnih nočitev. »Izogibali se bomo uporabi dizelskih generatorjev, skrbeli za to, da se bo ustvarilo čim manj odpadkov, prav tako ne bomo tiskali letakov, temveč bodo vse informacije za obiskovalce na voljo le v elektronski obliki,« pa so še dodali s Turističnega združenja Portorož.

Sicer so se na združenju H.O.G. Rally za Portorož odločili po uspehu iz prvega obiska v letu 2016. Tedaj so jih navdušile naravne lepote, prijetna klima, enostaven dostop z glavnih prometnic, organiziranost dogodka, gostoljubje gostiteljev in pa tudi množičen odziv obiskovalcev.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.