Naslovnica Trendi Grški stonerji 1000mods prihajajo na obisk prve dni novembra

Grški stonerji 1000mods prihajajo na obisk prve dni novembra

Avtor: Spletno Uredništvo
V četrtek, 3. novembra bo Gala halo napadla grška falanga. Na obisk namreč prihajajo kultni grški rokerji, oziroma stonerji ‘1000mods’.
Grški stonerji 1000mods prihajajo na obisk prve dni novembra

Plakat za koncert je vsekakor zelo primeren za čas tik po Dnevu mrtvih (foto: PR Društvo Kapa)

Grška rock skupina ‘1000mods’ prihaja iz mesteca Chiliomodi, ki leži na Peloponezu, malce južneje od Korintskega preliva. Znano je predvsem kot rojstni kraj holivudske igralke in pevke Irene Papas, ki je prejšnji mesec tam tudi umrla. Glasba ‘1000mods’ s glasbo svoje slavne sosede nima prav veliko skupnega, saj je slednja sodelovala z Mikisom Teodorakisom, s skupino Vangelis in z Demisom Roussosom.

Skupina ‘1000mods’ pa je, kot pravijo organizatorji koncerta iz Društva Kapa, prvokategornik evropskega stoner rocka. Skupina ima danes za sabo 15-letno kariero, v četrtek 3. novembra pa bodo Grki v sklopu evropske turneje ‘We Play Loud on Stage’, skočili tudi na oder Gala Hale. Njihovo glasbo so nekateri poznavalci označili kot zmes stoner rocka, desert rocka, dooma in psychedelic rocka, drugi pa kot posebno obliko garage rocka.

Skupina je po dveh EP-jih ‘Blank Reality’ (2007) in ‘Liquid Sleep’ (2009) mednarodni preboj doživela leta 2010 z albumom ‘Super Van Vacation’. Tudi drugi album ‘Vultures’ (2014), je bil kritiško in tudi komercialno izjemno uspešen. » Sledila sta še albuma ‘Repeated Exposure To..’. (2016) in aktualen ‘Youth of Dissent’ (2020, kjer je skupina prvotne puristične stonerske zvoke začela mešati z raznovrstnimi vplivi ostalih težkih muzik.

Must go koncert za vse ljubitelje težkih, mastnih riffov skozi fuzz pedale v omare oranžnega ferštovja,« so prepričani z Društva Kapa.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.