Naslovnica Šport Nepričakovano odlašanje Mednarodne avtomobilistične zveze

Nepričakovano odlašanje Mednarodne avtomobilistične zveze

Avtor: Spletno Uredništvo
V svetu Formule 1 se napoveduje nova afera, ki bi lahko korenito pretresla ta priljubljeni avtomobilistični šport. Mednarodna avtomobilistična zveza FIA bi morala namreč včeraj sporočiti, ali je ugotovila kršitve predpisov glede zgornje meje proračunov moštev za lansko leto 2021. Vendar pa je FIA objavo nepričakovano prestavila na prihodnji ponedeljek.
Nepričakovano odlašanje Mednarodne avtomobilistične zveze

Ena od starejših zmag moštva Red Bulla s Hondinim pogonskim agregatom (foto: FB Oracle Red Bull Racing)

V svetu Formule 1 so mnogi nestrpno čakali včerajšnji dan, ko naj bi Mednarodna avtomobilistična zveza FIA dokončno sporočila, ali je ugotovila kršitve predpisov glede zgornje meje proračunov moštev za lansko leto 2021. Navijači Mercedesa so kar odkrito upali, da bodo hujše kršitve našli pri moštvu Red Bulla, kar bi morda pomenilo celo odvzem naslova svetovnega prvaka za Maxa Verstappena.

Vendar pa je FIA objavo poročila nepričakovano prestavila na prihodnji ponedeljek. »FIA obvešča, da zaključka analize finančnih vlog ekip Formule 1 za leto 2021 in kasnejše izdaje potrdil o skladnosti s finančnimi predpisi ne bo v sredo, 5. oktobra. Analiza finančnih vlog je dolgotrajen in zapleten proces, ki je v teku in se bo zaključil, da bi omogočili objavo potrdil v ponedeljek, 10. oktobra,« so zapisali v prvem delu svojega sporočila za javnost.

Sicer so si včeraj kmalu po tem obvestilu pričele slediti govorice, da pravzaprav FIA v preiskavi ni našla nič resnega, kar bi bilo lani narobe glede morebitnih prekoračitev predvidenih proračunov ekip v svetovnem prvenstvu F1. Vseeno pa je nenavadno, da so odločitev prestavili na ponedeljek. V nedeljo je namreč na vrsti Velika nagrada Japonske v Formuli 1, ki se po dvoletnem korona-premoru vrača na dirkališče v Suzuki.

Na svojo domačo stezo se konec tedna posebej vrača tudi Honda, ki se je sicer uradno poslovila od F1, a bodo tokrat bolidi moštev Red Bull in Alpha Tauri spet nosili označbe svojega dolgoletnega proizvajalca pogonskih agregatov, ki ga baje močno snubijo k povratku. Morda prav zato pri FIA niso želeli z objavo kakšne negativne novice pokvariti povratek formule ena na Japonsko, kjer bi lahko Max Verstappen osvojil svoj drugi naslov svetovnega prvaka.

A to so le ugibanja, vse bo znano šele v ponedeljek.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.