Naslovnica Trendi Grški rokerji, mariborski raperji in vseslovenski DNB žur

Grški rokerji, mariborski raperji in vseslovenski DNB žur

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta teden se v Gala Hali napovedujejo trije glasbeni dogodki. V četrtek prihaja nov udarec grške rock falange – skupina Naxatras. Sledila bosta mariborsko obarvani Rapetek in v soboto še Drum’n’bass Konferenca 2023.
Grški rokerji, mariborski raperji in vseslovenski DNB žur

Naxatras so sodobni in kakovostni grški rokerji (foto: Gala Hala/Društvo Kapa)

V četrtek, 26. oktobra, na oder Gala Hale prihaja še en iz serije grških bendov, ki zadnje čase dno gostujejo v Sloveniji. Tokrat bo to skupina ‘Naxatras’, kvartet, ki brusi svojo zasanjano in hkrati kar trdo rock glasbo že več kot dekado. »Iz svojih psych/stonerskih začetkov so razširili svojo mrežo zvrsti in presekajo svoje dolge, težke, instrumentalne pasaže s spretnimi sprehodi skozi funk, jazz, kdaj tudi pop vode,« razkriva napovednik koncerta.

Petek bo dan za 177. Rapetek, tokrat poimenovan ‘Pubeci v Ljubljani’. Tokrat bodo torej kraljevali Štajerci, natančneje rap stare šole štajerske prestolnice z ‘Ezy-G’-jem, srednje šole z ‘Mitom’ oz ‘Oygn’ ter novodobna četvorka z imenom ‘Travnik’. Ta mix mariborske medgeneracijske kooperacije, ki bo obsegal kar dvajsetletno ustvarjalno dobo, pa bo otvoril in predvidoma ogrel ‘Zinedin O’.

V soboto pa se napoveduje tradicionalno konferenčno snidenje slovenskih kolektivov, DJ-jev, producentov in MC-jev, ki ustvarjajo glasbo hitrega sosledja bobnov, ojačanih z nizkimi, tresočimi bas linijami -Drum’n’bass, ali s kratico DNB. Letošnja DN Konferenca 2023 bo že štirinajsto tovrstno druženje ljubiteljev DNB glasbe. Začelo se bo ob 19. uri z ‘Open floorom’, nato pa se bo drugi polčas s podaljški nadaljeval ob 22. uri, baje kar v petih klubih na Metelkovi.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.