Naslovnica Šport Liga prvakov v futsalu se vrača v Slovenijo

Liga prvakov v futsalu se vrača v Slovenijo

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta teden se pričenja osrednji del Lige prvakov v futsalu. Nastopilo bo 32 ekip, ki so razdeljene v 8 skupin, oziroma se bodo za napredovanje borile na osmih turnirjih. Tudi letos bo en od turnirjev potekal v Sloveniji, slovenski prvak Dobovec pa se bo pomeril s portugalsko Benfico, romunsko ekipo United Galati in francoskim moštvom Etoile Lavalloise.
Liga prvakov v futsalu se vrača v Slovenijo

Slovenski prvaki iz moštva Dobovca na začetku letošnje sezone 1. SFL (foto: FB Dobovec)

Pri slovenskemu prvaku Dobovcu so lahko ponosni, da bodo ponovno gostili enega od turnirjev osrednjega dela Lige prvakov v futsalu. Belo-črni se bodo v Podčetrtku pomerili s portugalsko Benfico, romunsko ekipo Club Sportiv United Galati in s francoskim moštvom Etoile Lavalloise. Med šestnajst najboljših evropskih klubov se bosta uvrstili po dve najboljše uvrščeni moštvi iz vsake skupine.

»Dobovec, aktualni slovenski državni prvak, bo v Evropi igral sedmič. Njegov izkupiček je izjemen: vsakič, torej šestkrat, se je uvrstil med 16 najboljših ekip v Evropi. Leta 2021 pa je zaigral na finalnem turnirju osmerice v Zadru. Letošnjo sezono začenja kot 6. uvrščena ekipa (tako visoko je bil tudi lani), kar je veliko priznanje za klub, ki je postal evropska stalnica, ter slovenski klubski futsal,« so spomnili z Nogometne zveze Slovenije (NZS).

Program v Podčetrtku se bo v sredo (25. oktobra) pričel ob 17. 30 z dvobojem med Benfico in Etoile Lavalloise, ob 20. uri pa bo sledila še tekma Dobovca proti CS United Galati. Dan kasneje (26. oktobra) se bo CS United Galati ob 17. 30 srečal z Benfico, ob 20. uri pa bo na vrsti obračun Dobovca z Etoile Lavalloise. Petek bo namenjen počitku, tretji tekmovalni dan pa se bo v soboto (28. oktobra) ob 17.30 začel z romunsko-francoskim dvobojem.

Nato bo ob 20. uri na sporedu še zaključna tekma v tej skupini in sicer bo Dobovec poskusil premagati slavno Benfico. Naslednji, tako imenovani elitni del Lige prvakov bo nato na vrsti med 28. novembrom in 3. decembrom. Zmagovalci skupin v tem delu tekmovanja se bodo uvrstili na finalni turnir lige prvakov, ki pa bo potekal šele v prvem tednu meseca maja prihodnjega leta. Naslov evropskega klubskega prvaka v futsalu brani španski klub Palma.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.