Naslovnica Slovenija Gorsko-pohodniška prireditev Highlander še z drugo preizkušnjo

Gorsko-pohodniška prireditev Highlander še z drugo preizkušnjo

Avtor: Spletno Uredništvo
V zadnjih letih se Slovenija intenzivno uveljavlja na trgu aktivnega in zelenega turizma, na to področje pa sodijo tudi množične športno-rekreativne mednarodne prireditve. Tako bosta po lanskem uspehu gorsko-pohodniške prireditve ‘Highlander’ letos v Sloveniji na vrsti kar dve tovrstni preizkušnji.
Gorsko-pohodniška prireditev Highlander še z drugo preizkušnjo

Nova trasa po Kamniško-Savinjskih Alpah bo vodila tudi prek Velike planine (foto: STO)

Gorsko-pohodniška prireditev ‘Highlander’ je petdnevna mednarodna pohodniška dogodivščina, na kateri udeleženci visoko v gorah prehodijo približno 100 kilometrov. Udeleženci ob tem spijo na prostem (na posebej pripravljenih krajih), vso opremo pa ves čas nosijo s seboj. Na štirih kontrolnih točkah jih sicer čaka hrana, pijača in tudi dodatni program, a si morajo obroke skuhati sami.

Lani poleti se je prireditve ‘I Feel Slovenia Highlander Julian Alps’ udeležilo 150 pohodnikov iz 7 držav. Pot jih je vodila od Bohinja do Kobarida in nad videnim so bili navdušeni. Zato letos na enaki trasi v Julijcih pričakujejo precej več – okrog 250 udeležencev. Poleg tega pa se zaradi tradicionalno odlične slovenske organizacije letos napoveduje tudi nova trasa v Sloveniji in sicer v Kamniško-Savinjskih Alpah.

Tam naj bi bilo letos udeležencev okrog 150, Slovenija pa bo prva država na svetu z dvema Highlander preizkušnjama. Letošnji pohod po Julijskih Alpah se bo začel 26. junija, start pa bo v bližini Bohinjskega jezera.  Premierna preizkušnja ‘I feel Slovenia HIGHLANDER Kamniško Savinjske Alpe’ pa se bo pričela 14. septembra. Start bo v Mozirskem gaju, po petih dneh pohoda pa bodo udeleženci ugledali cilj na Krvavcu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.