Naslovnica Trendi Gledališki odri bodo junija polno zasedeni

Gledališki odri bodo junija polno zasedeni

Avtor: Spletno Uredništvo
Potem ko so v mesecu, ki se pravkar končuje, končno lahko odprla vrata tudi gledališča, so v Slovenskem mladinskem gledališču pripravili izjemno pester program za junij. Sicer je bilo potrebno precej usklajevanja, saj se naenkrat odprli vsi slovenski odri, s prihodom poletja pa se pričenjajo tudi festivali doma in v tujini…
Gledališki odri bodo junija polno zasedeni

Iz predstave Republika Slovenija (foto: Iztok Dimc/SMG)

Slovensko mladinsko gledališče (SMG) je po sproščanju omejitev v mesecu maju kot prvo pred gledalci predstavilo premiero projekta Vita Weisa ‘Slaba družba’. Sedaj pa za junij napovedujejo zelo bogat program v živo, čeprav so se morali pošteno potruditi z usklajevanjem (pre)mnogih programskih želja in pričakovanj igralcev, režiserjev, soproducentov, partnerjev, festivalov ter vseh ostalih akterjev gledaliških predstav.

»Mesec bomo začeli s koprodukcijama ‘Umetnost je omara'(z Društvom za umetnost Avgus) in ‘Obuti maček’ (z Gledališčem Koper). Trideseti obletnici osamosvojitve se bomo poklonili s še zadnjimi tremi ponovitvami ‘Republike Slovenije’. Na Borštnikovem srečanju bomo navzoči s tremi projekti. V Maribor pa se bomo odpravili z dvema produkcijama Nove pošte – ‘Gejm’ in ‘Jerebika, štrudelj, ples pa še kaj’.

Skupaj z Lutkovnim gledališčem Ljubljana že obnavljamo ‘Sedem vprašanj o sreči’, sedemurno predstavo, ki jo je Covid-19 kmalu po premieri, ki so jo pospremile sijajne kritike in sprejem občinstva, prisilil v hibernacijo,« še sporočajo s SMG. Za konec meseca junija, ko bo Slovenija praznovala 30 let, so napovedali premiero ‘Hlapcev’, poleg tega pa se v juniju obetajo še nova debatna dogodka iz cikla ‘Dežela pridnih’, sodelovanje s festivalom Fabula in (ob podpori Goethe-Instituta) tudi s kolektivom Peng.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.