Naslovnica Šport Dirka po Španiji 2022 se bo pričela na Nizozemskem

Dirka po Španiji 2022 se bo pričela na Nizozemskem

Avtor: Spletno Uredništvo
Po poročanju španskih medijev se bo kolesarska Dirka po Španiji prihodnje leto pričela na Nizozemskem. Vuelta bi morala že lani startati na nizozemskih tleh, a to zaradi izbruha pandemije koronavuirusa ni bilo možno. Letos pa se bo Dirka po Španiji pričela sredi avgusta in bo posvečena španskim katedralam.
 Dirka po Španiji 2022 se bo pričela na Nizozemskem

Predlani in lani je Vuelto zmagal slovenski šampion Primož Roglič (foto: FB Jumbo Visma/Photo Gomez Sport)

Po poročanju španskih medijev se bo kolesarska Dirka po Španiji naslednje leto začela na Nizozemskem. Prvo etapo dirke Vuelta a Espana 2022 bo gostil Utrecht in sicer bo šlo za  prolog v obliki krajšega kronometra. Utrecht bo gostil tudi cilj druge etape, ki se bo pričela v Hertogenboschu, medtem ko se bo tretja in hkrati zadnja etapa Vuelte 2022 na nizozemskih začela ter tudi končala v mestu Breda.

Prestižna kolesarska dirka, ki jo je v zadnjih dveh izdajah zmagal slovenski as Primož Roglič, bi sicer morala že lani startati na nizozemskih tleh, a to zaradi izbruha pandemije koronavuirusa ni bilo možno. “Vrnitev na Nizozemsko, ki je najpomembnejša kolesarska država, je nekaj, kar si želimo že zelo dolgo. Nizozemska je organizacijsko zagotovilo za uspeh in ne dvomim, da bomo kljub zapletenosti trenutnih razmer dogodek lahko izvedli varno in uspešno.

Leta 2020 smo morali sprejeti odločitev, ki je nismo nikoli želeli, a smo jo bili prisiljeni sprejeti, glede na okoliščine. Kljub vsemu se zavezanost in želja Nizozemske, da bi gostila La Vuelto, ni spremenila,” je pojasnil direktor kolesarske Dirke po Španiji Vuelte Javier Guillen. Letos pa se bo Vuelta, ki bo na sporedu že 76-ič po vrsti, pričela že sredi avgusta in bo v celoti potekala na španskem ozemlju.

Letošnjo izdajo so poimenovali ‘Vuelta katedral’, saj bo start s kronometrom pred katedralo v Burgosu, nato bo med neštetimi vzponi obiskala še vrsto krajev s katedralami, končala pa se bo s kronometrom pri katedrali znanega romarskega središča Santiago de Compostela.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.