Naslovnica Šport Futsal prvenstvo se začenja, obeta pa se kaos z gledalci

Futsal prvenstvo se začenja, obeta pa se kaos z gledalci

Avtor: Spletno Uredništvo

Po dramatični zmagi Litije v dvoboju za slovenski superpokal se v petek pričanja novo slovensko prvoligaško prvenstvo v futsalu. Naslov državnih prvakov brani Dobovec, največji tekmec novi sezoni pa bo najbrž prav Litija. Že takoj na startu pa se obeta zaplet glede prisotnosti gledalcev v dvoranah, saj se očitno tolmačenje navodil NZS, NIJZ in lokalnih upravnih enot od občine do občine razlikujejo. 

 

Futsal prvenstvo se začenja obeta pa se kaos z gledalciTako so se pred dnevi Litijani veselili osvojitve svojega devetega superpokala (foto: nzs.si)

 

Medtem ko ostale ekipe te dni zaključujejo s pripravami na novo sezono in so odigrale zadnje pripravljalne tekme, pa je ekipa FC Litije v Vrhniki na Dnevu slovenskega futsala osvojila slovenski superpokal. Litijani so aktualne državne prvake iz moštva Dobovca porazili po izjemni drami – povedli so 4:0, nato pa so do konca rednega dela zapravili to visoko prednost, vendar so po streljanju kazenskih strelov nazadnje vseeno zmagali z 8:6.

Prav ekipi Dobovca in Litije naj bi bili pred pričetkom sezone 2020-21 v vlogah najbolj resnih kandidatov za osvojitev novega državnih prvakov. Če je bil Dobovec v zadnjih letih slovenska reprezentanca v malem, pa se je Litija tudi tokrat, kot že velikokrat v svoji zgodovini, okrepila s tujci. Kot kaže bosta letos izstopala predvsem Brazilca slavnih imen Pele in John Lennon. Sicer pa se bo nova sezona domačega prvenstva začela v petek ob 20. uri. 

Tedaj bodo na sporedu tekme KMN Sevnica : ŠD Mlinše, FC Hiša daril Ptuj : FK Siliko, KMN Oplast Kobarid : FK Dobovec in FC Litija : FK Dobrepolje, medtem ko se bo tekma KMN Bronx Škofije : KMN Tomaž začela po ure kasneje – ob 20.30. Edina nevšečnost je ta, da ponekod ne v dvoranah bo gledalcev, ponekod pa bodo. Tolmačenje navodil NIJZ, NZS in lokalnih upravnih enot se očitno razlikujejo od občine do občine, kar je pol leta po prvem izbruhu pandemije koronavurusa nedpoustno. 

 Po nekaterih tolmačenjih tekma brez gledalcev sploh ni javna prireditev, vseeno pa je potrebno športne dogodke na upravnih enotah prijaviti 10 dni vnaprej. Sicer pa se je tudi na tekmah prve in druge slovenske noometne lige v prejšnjih dneh dogajalo nekaj podobnega. Ponekod so bili gledalci prisotni, ponekod pa jim niso dovolili obiska tekem. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.