Naslovnica Trendi Gala koncert Poletna noč v živo in v posnetku

Gala koncert Poletna noč v živo in v posnetku

Avtor: Spletno Uredništvo

Jutri zvečer bo odru na Kongresnem trgu v Ljubljani na sporedu tradicionalni gala koncert, imenovan ‘Poletna noč’. Enega najbolj prestižnih glasbenih dogodkov poletja skupaj prirejata RTV Slovenija in Festival Ljubljana, tudi letos pa bo postregel z vrsto vrhunskih slovenskih izvajalcev. Posvečen pa bo 75. letnici delovanja Big banda RTV Slovenija.

Gala koncert Poletna noč v živo in v posnetkuKdor si jutri ne bo mogel ogledati gala koncerta v živo, bo lahko v njem užival v posnetku, ki bo na sporedu že v soboto ob 20. uri (foto: Adrian Pregelj/RTV SLO)

 

Tradicionalni gala koncert ‘Poletna noč’ bo v živo moč spremljati jutri ob 20.30 uri na Kongresnem trgu v Ljubljani. Vrhunski glasbeni dogodek, ki ga skupaj prirejata RTV Slovenija in Festival Ljubljana, bo tokrat posvečen 75. obletnici delovanja ozorima zgodovini Big Banda RTV Slovenija. Ta glasbena zasedba, ki se je nekoč imenovala Plesni orkester Radia Ljubljana, je bila namreč ključna za razvoj slovenske zabavne in jazz glasbe.

Na Kongresnem bodo nastopili Alenka Godec, Nuška Drašček, Eva Hren, Jadranka Juras, Mia Žnidarič, Nina Strnad, Anika Horvat, Saša Lešnjek, Janez Bončina Benč in Oto Pestner. Pevci, glasbeniki Big Banda in člani Simfoničnega orkestra RTV Slovenija bodo pod taktirko dirigentov Lojzeta Kranjčana, Tadeja Tomšiča in Patrika Grebla spomnili na zimzelene uspešnice iz preteklosti.

»Na jubilejnem koncertu se bomo spomnili obeh najzaslužnejših dolgoletnih prvih mož orkestra, Bojana Adamiča in Jožeta Privška, ter vidnih glasbenih sodobnikov tega časa Urbana Kodra, Maria Rijavca, Janeza Gregorca, Mojmirja Sepeta, Atija Sossa, Jureta Robežnika in drugih. Posebna pozornost bo namenjena tudi ustvarjalcem in izvajalcem, ki z Big Bandom sodelujejo v zadnjih letih,« so pojasnili z TV Slovenija. Posnetek koncerta bodo na TV SLovenija 1 predvajali že v soboto (5. septembra) ob 20. uri. 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.