Naslovnica Trendi Franšiza Žaga se od danes nadaljuje s Spiralo bolečine

Franšiza Žaga se od danes nadaljuje s Spiralo bolečine

Avtor: Spletno Uredništvo
Tik pred nočjo čarovnic in pričetkom dnevov, ko se spominjamo mrtvih, se danes v slovenske kinematografe vrača nov, že deveti film iz franšize grozljivk ‘Žaga’. Novost se imenuje ‘SPIRALA BOLEČINE: NOVA ZAPUŠČINA IGRE ŽAGA’ (Spiral: From the book of Saw).
Mnogi oboževalci franšiza Žaga so res nestrpno čakali današnji dan (foto: FB Saw)

Danes se tudi v slovenskih kinematografih pričanja novo poglavje franšize grozljivk Žaga. Gre za tako imenovani ‘reboot’ Žage, ki so ga poimenovali ‘SPIRALA BOLEČINE: NOVA ZAPUŠČINA IGRE ŽAGA’ (originalni naslov v angleščini je ‘Spiral: From the book of Saw’). Sicer se je franšiza filmov ‘Žaga’ (‘Saw’) pričela leta 2004, doslej je bilo posnetih 8 filmov, zadnji jleta 2017 (‘Jigsaw’), skupni zaslužek teh filmov pa je blizu milijarde dolarjev.

»V eni izmed glavnih vlog novega nadaljevanja bo Samuel L. Jackson, poleg njega pa nihče drug kot igralska legenda Chris Rock. Rock bo igral policaja za petami serijskemu morilcu, odgovornemu za številne groteskne smrti, njegov partner bo Max Minghella, Samuel L. Jackson pa bo igral Rockovega očeta,« razkriva napovednik filma. Za deveti film v franšizi Žaga pa ljubitelji žanra grozljivk verjamejo, da ne bo zadnji.

Sicer sta bila tokrat producenta filma Mark Burg in Oren Koules, režiral pa je Darren Lynn Bousman, ki je predhodno že sodelovala pri filmih Žaga 2, 3 in 4. Pobudnik tega filmskega projekta, za katerega je tokrat napisal tudi scenarij, pa je bil komik Chris Rock, ki obožuje franšizo. Distributer filma ‘SPIRALA BOLEČINE: NOVA ZAPUŠČINA IGRE ŽAGA’ je družba BLIT Film & Video Distribution.

Podjetje Blitz je sicer že skoraj dve desetletji največji filmski distributer v Sloveniji, ki skrbi za distribucijo produkcij družb 20th Century Fox, Warner Bros Pictures International, Lionsgate, STX Entertainment, Amblin Entertainment, MGM, Europa Corporation, Studio Canal, Pathe, Gaumont in še številnih drugih.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.