Naslovnica Gospodarstvo Tristranski sporazum in nepovratna sredstva za širitev Luke Koper

Tristranski sporazum in nepovratna sredstva za širitev Luke Koper

Avtor: Spletno Uredništvo
Medtem ko se spet obetajo zamenjave v vodstvu uprave Luke Koper d.o.o., pa je Luka v zadnjih tednih opravila dve pomembni poslovni potezi.
Ob prejšnji zamenjavi predsednika uprave Luke Koper je leta 2016 prišlo do množičnih manifestacij (foto: SJ)

Medtem ko se je v ozadju že začel boj za nasledstvo sedanjega predsednika uprave Luka Koper d.o.o. Dimitrija Zadela, pa so na spletnih straneh ene najpomembnejših gospodarskih družb v državi objavili le kratko informacijo, da skladno z odločitvijo Kadrovske komisije nadzornega sveta družbe Luka Koper, d.d., družba obvešča, da poteka iskanje kandidatov za člane uprave preko zaposlitvene agencije Amrop Adria d.o.o.

Sicer pa je Luka Koper v zadnjih tednih opravila dve pomembni poslovni potezi. Z Ministrstvom za infrastrukturo (MI) in občino Ankaran so predstavniki Luke Koper podpisali tristranski sporazum, ki je pomemben za nadaljnji razvoj pristanišča na njegovem severnem in severovzhodnem delu. Obeta se namreč začetek investicij v širitev skladiščnih površin, skladno z državnim prostorskim načrtom za območje t. i.’ Ankaranske bonifike’.

Poleg tega je bila Luka Koper uspešna pri razpisu za nepovratna sredstva CEF Transport 2020. Koprsko pristanišče je pridobilo 3.330.500 evrov čistih nepovratnih sredstev. Razpis je bil namenjen predvsem za študije in priprave dokumentacij za različne projekte gradbenih del do konca leta 2024. Aktivnosti Luke Koper na tem področju bodo sicer skupno vredne skoraj 6,7 milijona, sofinancirane pa bodo v deležu 50-ih odstotkov.

Luka Koper bo denar namenila za pripravo projektnih dokumentacij za vse aktivnosti v zvezi s podaljšanjem pomola I in pomola II.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.