Naslovnica Magazin Fordova nova Puma in LSD

Fordova nova Puma in LSD

Avtor: Spletno Uredništvo

Zadnja novost avtomobilskega giganta Forda se imenuje Puma. Gre za manjši SUV, ki se ponaša z elegantnimi linijami in večjim številom tehničnih inovacij. Novost je tudi sistem proti zdrsu, ki so ga poimenovali LSD. LSD je sicer kratica za znano nevarno halucinogeno drogo.

 Fordova nova Puma in LSD

Povsem nova Ford Puma ST, pri kateri je vozna dinamika ponos oddelka Ford Performance (foto: ford.si)

 

Zadnja novost ameriškega avtomobilskega giganta Forda se imenuje Puma ST. Gre za manjši SUV, ki se ponaša z elegantnimi športnimi linijami in večjim številom tehničnih inovacij. Ena od teh so patentirane vzmeti z vektorsko usmerjenimi silami. Puma ST se ponaša tudi z možnostjo izbire voznih načinov, kot sta način Sport in način Eco, zato se lahko vozniki s stiskom na gumb hitro prilagodijo spreminjajočim se razmeram na različnih vrstah cest.

Sodobna in učinkovita vozna dinamika Pume je plod dela oddelka Ford Performance, Fordovi strokovnjaki pa so tudi pri modelu Puma ST se poskrbeli za vso udobje in prilagodljivost, ki jo danes ponujajo vrhunski proizvajalci avtomobilov. »Pumo ST poganja 1,5-litrski motor EcoBoost z 200 KM, ki omogoča pospešek iz mirovanja do 100 km/h v 6,7 sekunde.V primerjavi s standardno Pumo je odziv krmiljenja hitrejši za 25 odstotkov. Zavorni koluti pa imajo za 17 odstotkov večji premer.

Najbolj dinamično vozno izkušnjo s Fordovim SUV-jem pomagajo zagotoviti tudi posebej razvite pnevmatike Michelin Pilot Sport 4S,« so sporočili s Forda in dodali še vrsto podatkov o ostalih novostih, kot so aplikacija za informiranje o lokalnih nevarnostih( tehnologija povezanega vozila), Mega Box z 80 litri prostora pod dnom prtljažnika, v oddelku Ford Performance zasnovani novi prednji spojler za boljšo stabilnost in oprijem, v zadnji odbijač pa je vgrajen prepoznaven difuzor.

Elegantne, drzne in športne zunanje linije so odlike zunanjosti Pume, medtem ko notranjost zaznamujeta športna sedeža Recaro, zaščitne plošče Ford Performance, spodaj raven in v usnje odet volan ter celo posebni šivi. Ena od glavnih izboljšav pri PUMI ST pa je diferencial z omejenim zdrsom, ki so ga s kratico poimenovali LSD. In najbrž so tu pri Fordu kar lepo ustrelili mimo, saj je kratica LSD že desetletja znana kot ime močnega psihedeličnega mamila, ki povzroča halucinacije in ima občasno tudi trajne možganske posledice.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.