Naslovnica Trendi Finalisti EMA freš, Ime leta 2021 in najboljša pravljica za lahko noč

Finalisti EMA freš, Ime leta 2021 in najboljša pravljica za lahko noč

Avtor: Spletno Uredništvo
Z RTV Slovenija v zadnjih dneh leta 2021 prihaja cela vrsta novic. Poleg napovedi programskih novosti za mesec januar se ob koncu leta vrstijo tudi razglasitve najboljših v raznih izborih. Tako so imenovali 14 finalistov za glasbeni natečaj EMA freš, proglasili Anito Ogulin za ‘Ime leta 2021’ in proglasili Matejo Črv Sužnik za zmagovalko radijskega natečaja pravljic za lahko noč.
Mia Vučković je ena od 14 finalistov glasbenega natečaja EMA freš (foto: FB I. gimnazija v Celju)

Z RTV Slovenija so sporočili, da so po štirih tednih spletnega tekmovanja dobili 14 finalistov izbora EMA freš. Le-ti se bodo januarja prihodnjega leta borili za eno izmed štirih mest, rezerviranih za glasbene novince na evrovizijskem izboru EMA 2022. Finalisti so Stela Sofia, LPS (Last Pizza Slice), Jon Vitezič, INA, Jaka Hliš, LUMA, Leya Leanne, De Liri, Marijan Novak & Špela Velikanje, Katja Kos, Emma, Anja Vodošek, Mia Vučković in Nika S.

Pred dnevi so na RTV SLO za ‘Ime leta 2020’ razglasili Anito Ogulin, dolgoletno prostovoljko in predsednico Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) v enoti Ljubljana Moste – Polje. Ta enota je zelo aktivna, saj v njej vodijo številne različne programe in projekte za celostno pomoč otrokom in družinam iz vseh koncev Slovenije. Njihov najbolj prepoznaven program ‘Botrstvo v Sloveniji’ je do zdaj pomagal že skoraj 11.000 otrokom.

Matejo Črv Sužnik pa so na RTV SLO proglasili za zmagovalko natečaja izvirne slovenske pravljice za radijsko oddajo ‘Lahko noč, otroci.’ Strokovna komisija je izbirala med kar 945 prispelimi pravljicami ter za najboljšo določila pravljico ‘Zajec, lisica in noč’, ki jo je napisala Mateja Črv Sužnik. Natečaj za slovenske izvirne pravljice je del triletnega projekta B-AIR, katerega nosilec je Radio Slovenija in je finančno podprt v okviru programa EU Ustvarjalna Evropa.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.