Naslovnica Šport Hokejisti lige NHL ne bodo smeli na olimpijske igre

Hokejisti lige NHL ne bodo smeli na olimpijske igre

Avtor: Spletno Uredništvo
Pandemija koronavirusa spet povzroča preglavice v številnih športnih tekmovanjih. Tako so v severnoameriški poklicni hokejski ligi NHL že pred dnevi prekinili vse nastope, sedaj pa še podaljšujejo ta vsiljeni premor. Posledica vsega tega je tudi sveža odločitev, da med olimpijskimi igrami, ki jih bo februarja prihodnjega leta gostil kitajski Peking, ne bodo prekinili ligaškega tekmovanja in zato v Peking ne bodo pustili nobenega hokejista iz lige NHL.
Hokejski turnir na olimpijskih igrah bo brez igralcev iz lige NHL močno osiromašen (foto: piqsels.com)

Vodstvo tekmovanja v severnoameriški poklicni hokejski ligi NHL se je včeraj odločilo, da se tekme ne bodo ponovno pričele že jutri (v ponedeljek 27. decembra), ampak v najboljšem primeru šele pojutrišnjem (torek, 28. decembra). Pred tem bodo namreč po vseh klubih spet na vrsti množična testiranja in šele po podrobni analizi rezultatov korona-testov bodo lahko ocenili, ali zdravstvene razmere omogočajo nadaljevanje sezone.

Edina pozitivna novica z ledenih ploskev lige NHL je ta, da so ekipam po podaljšanem božičnem premoru, ki se je pričel 22. decembra, z današnjim dnem vsaj dovolili povratek na treninge. Bilo bi namreč absurdno, da igralci po pavzi kar pričnejo igrati tekme, ne da bi pred tem opravili kakšen trening. To bi bilo namreč nevarno za zdravje hokejistov, poleg tega pa bi najbrž s športnega vidika sprožilo kakšna tehtna vprašanja o smislu tekmovanja.

Prekinitev tekmovanja v ligi NHL pa je povzročila še en dodaten zaplet. Ker so doslej preložili že 64 tekem, se je vodstvo lige odločilo, da igralcem ne bo dovolilo udeležbe na prihajajočih olimpijskih igrah, ki jih bo februarja prihodnjega leta gostil kitajski Peking. NHL je zaradi nastopov reprezentantov na olimpijskih igrah prvotno nameravala prekiniti sezono od 6. do 22. februarja, sedaj pa bodo to obdobje raje izkoristili za igranje zaostalih tekem.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.