Naslovnica Šport Finale slovenskega prvenstva bo na Slovenski cesti

Finale slovenskega prvenstva bo na Slovenski cesti

Avtor: Spletno Uredništvo

Po seriji uspešno izpeljanih kvalifikacijskih turnirjev se ta konec tedna obeta še sklepno dejanje 17. sezone državnega prvenstva v košarki 3×3. Finalni boji bodo v soboto potekali v sedmih različnih kategorijah, prizorišče tekem pa bo Slovenska cesta v Ljubljani.

Finale slovenskega prvenstva bo na Slovenski cestiPrizor z zadnjega kvalifikacijskega turnirja DP, ki je pred dnevi potekal v Mariboru (foto: FB Košarka 3×3)

 

V soboto bodo v Ljubljani ponovno okronali najboljše slovenske ekipe ulične košarke, oz. košarke 3×3. Na Slovenski cesti bosta postavljeni dve igrišči za košarko 3×3, na katerih se bo 36 ekip potegovalo za naslove državnih prvakinj in prvakov. Ker gre za nastope v kar sedmih kategorijah, je Košarkarske zveza Slovenije (KZS) oznanila, da se bo tekmovalni program začel že zgodaj dopoldan, nato naj bi dvoboji trajali vse dan – vse do večernega velikega finala za člane.

»Kot prvi bodo ob 8.30 na igrišče stopili fantje do 14 let, ob 8.45 jim bodo sledila dekleta do 17 let, predvidoma ob 10.40 bodo s tekmovanjem začeli fantje do 17 let, ob 11. uri rekreativci, članice začetek turnirja čaka ob 13.40 uri, ob 14. uri pa se bodo pod koš podali še fantje do 23 let. Popoldanski del finala državnega prvenstva je rezerviran za člane, ki jih uvodne tekme skupinskega dela predvidoma čakajo ob 16.30, finalni spektakel pa je predviden za 21. uro,« so pojasnili s KZS.

Sicer so aktualni državni prvaki člani ekipe Pirana, ki so lani na Kongresnem trgu v finalu z 21:10 premagali ekipo Kranja. Tako kot vsi letošnji kvalifikacijski turnirji pa bo tudi veliki finale potekal upoštevajoč navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Košarkarske tekme bodo lahko obiskovalci spremljali na označenih mestih na tribunah ter ob obeh igriščih. A je število mest omejeno, zato se bo najbrž potrebno pojaviti na prizorišču malce bolj zgodaj kot običajno.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.