Naslovnica Trendi Filmska zgodba o razkritju spolnih zlorab v Hollywoodu

Filmska zgodba o razkritju spolnih zlorab v Hollywoodu

Avtor: Spletno Uredništvo
Pojutrišnjem v slovenske kinematografe prihaja izjemen film, posnet po resničnih in še vedno zelo aktualnih dogodkih. Film ‘Ona ve’ govori o novinarkah Megan Twohey in Jodi Kantor, ki sta razkrili desetletja spolnih zlorab v Hollywoodu, spodbudila družbeno gibanje #MeToo in za svoje delo prejeli tudi prestižno Pulitzerjevo nagrado.
Filmska zgodba o razkritju spolnih zlorab v Hollywoodu

Resnični junakinji sodobnega časa – novinarki New York Timesa Jodi Kantor in Megan Twohey (foto: FB She Said)

Ko sta leta 2017 novinarki New York Timesa Jodi Kantor in Megan Twohey objavili rezultate svoje 18-mesečne preiskave o dolgi zgodovini spolnega nadlegovanja v Hollywoodu s strani filmskega mogotca Harveyja Weinsteina, se je sprožil ogromen družbeni plaz, ki se še danes ni povsem ustavil. Raziskovalni novinarki sta namreč pripomogli k širitvi globalnega gibanja proti spolnim zlorabam in spolnemu nadlegovanju ‘Me Too’.

Poleg tega so njune obtožbe pripeljale do sojenja in do obsodbe Weinsteina. Novinarki sta za svoje delo prejeli prestižno Pulitzerjevo nagrado, o celotni zgodbi spolnih zlorab v Hollywoodu pa so letos posneli film ‘Ona ve’. Film sodi v žanr drame, posnet pa je bil po knjigi ‘She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement’, v kateri sta Megan Twohey in Jodi Kantor povzeli vso zgodbo o svoji preiskavi.

»Dramo ‘Ona ve’ je režirala dobitnica Emmyja Maria Schrader, scenarij pa napisala dobitnica Oskarja Rebecca Lenkiewicz. Producenti filma so dobitniki Oskarja Brad Pitt, Dede Gardner in Jeremy Kleiner za Plan B Entertainment, izvršni producentki pa sta nominiranka za Oskarja Megan Ellison in Sue Naegle za Annapurna Pictures. V glavnih vlogah zaigrata Carey Mulligan in Zoe Kazan,« razkriva napovednik distributerja filma Karantanija Cinemas.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.