Naslovnica Šport Robust Šempeter je po evropskem naslovu osvojil tudi domačega

Robust Šempeter je po evropskem naslovu osvojil tudi domačega

Avtor: Spletno Uredništvo
Novi Gorica je gostila državno prvenstvo v odbojki sede, tekmovanje pa je potekalo pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije. Naslov državnega prvaka je ponovno osvojila ekipa Robust Šempeter, ki je sicer letošnji evropski prvak v ženski konkurenci in tretja na kontinentu med moškimi.
Robust Šempeter je po evropskem naslovu osvojil tudi domačega

Ekipa državnih prvakov v odbojki sede Robust Šempeter (foto: Nik Velikonja/FB ParaVolley Slovenia)

Podobno kot velja za nekatere druge kolektivne športe z žogo, se tudi v odbojkarskih krogih vse več pozornosti namenja invalidom oziroma ljudem s posebnimi potrebami. Pred kratkim se je v Sarajevu končalo svetovno prvenstvo v odbojki sede, kjer je slovenska ženska ekipa osvojila visoko 4. mesto. Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) pa je pred dnevi sodelovala pri izpeljavi turnirja za Državno prvenstvo 2022 v odbojki sede.

Tekmovanje je bilo tokrat na vrsti v Novi Gorici in sicer v OŠ Milojke Štrukelj, potekalo pa je v mešanih ekipah, tako da so odbojkarice in odbojkarji igrali skupaj. Naslov državnega prvaka je po pričakovanjih ponovno osvojila štajerska ekipa Robust Šempeter, ki je sicer junija letos postala prvi evropski prvak v ženski konkurenci v zgodovini in bila v prvem finalu Evrolige tudi tretja na kontinentu med moškimi.

»Šempetrani so še enkrat več dokazali, da so na državno prvenstvo prišli v dobri formi in niso dopustili presenečenja ter brez izgubljenega niza zanesljivo osvojili prvo mesto. Boj za preostali dve mesti na stopničkah je bil bolj izenačen in po napetem dvoboju so se srebra veselili odbojkarji OK Gorica, ki so bili na odločilni tekmi s 3:2 boljši od IŠD Samorastnik Ravne na Koroškem, četrto mesto je pripadlo ŠD Invalid Ljubljana,« so pojasnili z Odbojkarske zveze Slovenije.

Dodali so še informacijo, da je nagrado za najučinkovitejšega igralca med moškimi prejel Roman Velikonja iz domačega OK Gorica, med ženskami pa se je tega te nagrade razveselila odbojkarica zmagovite ekipe Robust Šempeter Lena Gabršček, ki je sicer dolgoletna kapetanka slovenske reprezentance v odbojki sede.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.