Naslovnica Trendi Filmska novost tedna je Potovanje skozi spomine

Filmska novost tedna je Potovanje skozi spomine

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes v slovenske kinematografe prihaja nov triler z naslovom ‘Potovanje skozi spomine’. V glavnih vlogah igrajo Hugh Jackman, Rebecca Ferguson in Thandiwe Newton, a je tokrat najbrž še bolj kot igralci privlačna zgodba, ki govori o potovanju v preteklost skozi spomine.
Potovanje skozi spomine lahko postane nepričakovano nevarno (foto: Blitz Slovenija)

Napet triler naslovom ‘Potovanje skozi spomine’ (‘Reminiscence’) je prvi film, ki je nastal v režiji in po scenariju Lise Joy. Slednja je tudi razkrila, da je ideja za film nastala po svojih osebnih izkušnjah, ko je po smrti dedka praznila njegovo hišo. “Spomin se zabriše. Na preteklost gledamo skozi meglico subjektivnosti in nikoli, prav nikoli, se ne moremo zares vrniti. Kaj pa, če bi se lahko,” je pojasnila režiserska Lisa, ki je poleg pisanja scenarija sodelovala tudi kot so-producentka.

Film je nastal v sodelovanju s filmsko družbo Warner Bros Pictures, v njemu pa poleg z Oskarjem nominiranega Hugha Jackmana (‘Nesrečniki’, ‘Največji šovmen’), Rebecce Ferguson (filmi ‘Misija nemogoče’) in Newtona (‘Solo: Zgodba vojne zvezd’), igrajo še Cliff Curtis (‘Megalodon: Predator iz globin’, ‘Hitri in drzni: Hobbs in Shaw’), z Oskarjem nominirana Marina de Tavira (‘Roma’), Daniel Wu (‘Warcraft’), Brett Cullen (‘Joker’) in drugi.

Filmska zgodba razkriva, kako se Nick Bannister (Jackman), zasebni preiskovalec uma, posveča preteklosti in svojim klientom pomaga obuditi izgubljene spomine. Njegovo življenje pa se nenadoma močno spremeni, ko sprejme novo stranko Mae. Navidezno preprosta naloga izgubljenega in najdenega spomina se namreč sprevrže v odkritje več nasilnih zarot in Nick se kmalu sprašuje, kako daleč je nekdo sposoben iti, da ljubljene osebe obdržal ob sebi?

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.