Naslovnica Šport FIBA Europe je odpovedala vsa mladinska prvenstva in tudi tabor v Postojni

FIBA Europe je odpovedala vsa mladinska prvenstva in tudi tabor v Postojni

Avtor: Spletno Uredništvo

Mednarodna košarkarska zveza FIBA in odsek za Evropo sta bila prisiljena sprejeti pričakovane odločitve o odpovedi novih tekmovanj. Skupno gre kar za 16 evropskih prvenstev mlajših kategorij in tudi mednarodni poletni tabor v Postojni. Sedaj vsi nestrpno čakajo na nove odločitve FIBE glede moškega in ženskega članskega Evropskega prvenstva ter predvsem glede moških kvalifikacijskih turnirjev za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu.

 FIBA Europe je odpovedala vsa mladinska prvenstva in tudi tabor v Postojni

Letos poleti v Postojni skoraj zanesljivo ne bo niti ‘slovenskega’ dela košarkarskega kampa (foto: FB KZS)

 

Kot so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije (KZS) je izvršni odbor FIBA Europe je pravkar sprejel pričakovano odločitev, da zaradi pandemije Covida 19 odpove vsa za letos predvidena evropska prvenstva mlajših starostnih kategorij, ki bi se sicer morala pretežno odvijati med poletjem. Skupno so odpovedali kar šestnajst evropskih prvenstev za vse starostne kategorije, oba spola in več različnih kakovostnih nivojev.

Pri FIBA Europe, katere član je tudi predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec, pa so tudi določili, da bodo za letos predvideni gostitelji evropskih mladinskih košarkarskih prvenstev imeli prednost, če bodo želeli prvenstva gostiti v prihodnjem letu 2021. Če pa se za organizacijo prvenstev v naslednjem letu ne bodo odločili, bodo morali na FIBA Europe jeseni začeti nove procedure za izbor novih gostiteljev.

Na žalost so bili pri FIBA Europe prav tako prisiljeni odpovedati tudi mednarodni FIBA tabor za mlade evropske košarkarice, ki ga je v soorganizaciji Košarkarske zveze Slovenije zadnjih 13 let uspešno gostila Postojna. V kratkem pa naj bi FIBA sporočila tudi nove odločitve glede terminov moškega in ženskega članskega Evropskega prvenstva ter predvsem glede 4 moških kvalifikacijskih turnirjev za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu, saj se te kvalifikacije tičejo tudi slovenske moške članske reprezentance.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.