Naslovnica Šport FIBA bo za reprezentančne kvalifikacije sledila vzgledu NBA

FIBA bo za reprezentančne kvalifikacije sledila vzgledu NBA

Avtor: Spletno Uredništvo

S Košarkarske zveze Slovenije so sporočili, da bodo reprezentančne kvalifikacijske tekme za EP, ki so predvidene za november 2020 in februar 2021, odigrane na skupnem zaprtem prizorišču, po vzoru lige NBA.

 FIBA bo za reprezentančne kvalifikacije sledila vzgledu NBATako se je Klemen Prepelič trudil na drugi tekmi kvalifikacij proti Avstriji (foto: fiba.com)

 

Mednarodna košarkarska zveza (FIBA) se je odločila, da bodo naslednje kvalifikacijske tekme reprezentanc za odhod na prihodnje evropsko prvenstvo (EP) po vzoru severnoameriške poklicne košarkarske lige (NBA) odigrane na enotnem prizorišču, ki bo povsem zaprto za javnost. Ameriški eksperiment na Floridi se je z zdravstvenega vidika izkazal za zelo uspešnega, kar je v tem trenutku, ko se Evropa spopada z drugim valom okužb s Covidom 19, daleč najbolj pomembno.

Naslednji termini za evro-kvalifikacije košarkaric in košarkarjev so predvidene za letošnji november in za februar prihodnjega leta. FIBA si je zamislila, da bi na isti lokaciji, ki bi vključevala dvorano in hotel, lahko nastopile vse reprezentance ene ali celo dveh skupin. Vendar pa morebitne lokacije še niso znane, prav tako kot niso znane ostale ključne podrobnosti. Zaradi aktualnih zdravstvenih razmer bo posebnih zahtev, kot so redna testiranja na koronavirus, za morebitne gostiteljev teh turnirjev zagotovo izjemno veliko.

»Moško reprezentanco, ki je v prvem kvalifikacijskem oknu izgubila na Madžarskem in premagala Avstrijo, bi sicer morali novembra čakati domači tekmi z Ukrajino in Madžarsko, februarja pa gostujoči z Avstrijo in Ukrajino. Za žensko reprezentanco, ki v kvalifikacijah za EP 2021 še ne pozna poraza, pa sta bili novembra predvideni gostovanji na Islandiji in Grčiji, februarja pa domači tekmo z Bolgarijo in Islandijo,« so pojasnili s Košarkarske zveze Slovenije in dodali, da zaenkrat še ni jasno, ali bi lahko v Sloveniji gostili enega od turnirjev.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.