Naslovnica Gospodarstvo Slovenci ponovno v živo na sejmu Maison & Objet v Parizu

Slovenci ponovno v živo na sejmu Maison & Objet v Parizu

Avtor: Spletno Uredništvo
Jutri bo v svetovni prestolnici mode v Parizu spet svoja vrata odprl sejem ‘Maison & Objet’, ki se uvršča med vodilne svetovne dogodke s področja sodobnega oblikovanja, interierjev in sorodnih vsebin. Na sejmu, ki bo v francoski prestolnici potekal med 9. in 13. septembrom 2021, bo na skupnem razstavnem prostoru pod okriljem SPIRIT Slovenija svoje izdelke predstavljalo tudi šest slovenskih podjetij.
Prizor skupne predstavitve slovenskih podjetij z zadnjega sejma v živo leta 2019 (foto: Spirit Slovenija).

Pariški sejem Maison & Objet (‘dom in objekt’) velja za globalno vodilni sejem s področja oblikovanja. Običajno poteka kar dvakrat letno, na njemu pa razstavljavci predstavljajo predvsem vrhunske oblikovalske dosežke in nove ideje. Sejem se ponaša tudi z bogatim spremljevalnim programom, tudi tokrat pa bo javna agencija SPIRIT Slovenija pripravila skupinsko predstavitev za slovenska podjetja.

»Agencija je aprila letos objavila javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinskem sejemskem nastopu na pariškem sejmu. Tako se bo na skupnem razstavnem prostoru v hali 6 pod okriljem agencije, na 72 m2 razstavne površine, predstavilo šest pohištvenih in oblikovalskih podjetij, in sicer: Asobi, d. o. o., Evostil, d. o. o., Ponocchio, d. o. o., Rimarket, d. o. o., THESIGN, d. o. o. in 3S Design,« so sporočili s Spirit Slovenija.

Sicer je to za agencijo in za skupno slovensko predstavitev že šesta udeležba na sejmu. Nekateri od slovenskih razstavljavcev so prisotni že od začetka, saj menijo, da je sejem odlično izhodišče za spoznavanje oblikovalskih trendov, pregled konkurence in navezovanje obetavnih poslovnih stikov, kar nato vodi do konkretnih poslov. Lani je sejem zaradi pandemije koronavirusa potekal le v virtualni obliki (na posebni digitalni platformi MOM).

Javna agencija SPIRIT Slovenija skrbi za sejemske nastope in za večjo prepoznavnosti tako slovenskih pohištvenih podjetij, kot tudi slovenskega oblikovanja v tujini, ževsaj od leta 2015, ko je pripravila prvo skupno predstavitev devetih slovenskih podjetij na sejmu ‘100 % Design’ v Londonu.

 

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.