Naslovnica Trendi Februarske sobote v znamenju Stalloneja

Februarske sobote v znamenju Stalloneja

Avtor: Spletno Uredništvo

Na televizijskem kanalu AMC, ki je specializiran za predvajanje filmov, bodo preostale tri sobotne večere v mesecu februarju posvetili enemu najbolj prepoznavnih igralcev zadnje četrtine prejšnjega stoletja – Sylvestru Stalloneju.

Februarske sobote v znamenju StallonejaSylvester Stallone v filmu Dirka (foto: IPPR)

 

Sylvester Stallone, ki je na začetku svoje filmske kariere zašel tudi v svet pornografije, je zaslovel leta 1976. Tedaj je v kinematografe prišel film Rocky, prvi iz izjemno uspešne franšize osmih dolgometražnih produkcij. Sledila je franšiza Rambo s petimi deli, poleg tega pa je posnel še celo vrsto (pretežno akcijskih) filmov. Stallone sicer tudi sam piše scenarije, od leta 2000 pa je kot igralec nastopil v kar 24 filmih.

V soboto, 15. februarja, bo na filmskem TV kanalu AMC na sporedu ‘Dirka’ (Driven, posnet leta 2001), v katerem Sylvester Stallone igra nekdanjega dirkaškega zvezdnika Joeja Tanta. Gre za napeto zgodbo štirih dirkačev, ki so ujeti med slavo, uspehom, porazom in strastno željo po adrenalinu. Film so posneli na pravih dirkah na dirkališčih v Združenih državah, Braziliji in na Japonskem. Med nastopajočimi velja še omeniti še Burta Reynoldsa.

Drugi bo na vrsti film ‘Ubijte Carterja’ (Get Carter, posnet leta 2000), ki bo na sporedu v soboto 22. februarja. V tem akcijskem filmu Stallone igra v vlogi Jacka Carterja, mafijskega izterjevalca, ki se vrne v Seattle, da bi raziskal umor svojega brata, popravil odnos z njegovo družino in se maščeval storilcem. V filmu poleg ostalih igrata tudi znana igralca Mickey Rourke in Michael Caine.

Zadnja sobota v februarju pa bo tokrat 29. februarja in tedaj bo na vrsti še film ‘Policaji’ (Cop Land, posnet leta 1997). Stallone je tu v vlogi Freddya Helfina, šerifa mesta Garrison, ki mora razkriti svoje kolege – pokvarjene policiste. Poleg Sylvestra se ta filmu pinaša z zvezdniško igralsko zasedbo, v kateri so Harvey Keitel, Ray Liotta, Robert Patrick in tudi Robert De Niro.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.