Naslovnica Svet & EU Evropsko noč raziskovalcev so prestavili za dva meseca

Evropsko noč raziskovalcev so prestavili za dva meseca

Avtor: Spletno Uredništvo

Evropska komisija in države članice EU želijo preko projekta ‘Evropska noč raziskovalcev’ poudariti pomen znanstvenih raziskav in inovacij za kakovost vsakdanjega življenja. Letos bo noč na vrsti 27. novembra, a se številne aktivnosti po vsej EU in tudi v Sloveniji odvijajo že sedaj in se bodo nadaljevale v jesen.

Evropsko noč raziskovalcev so prestavili za dva mesecaAtraktiven prizor z ‘Evropske noči raziskovalcev’ 2017, najbrž metanova milnica (foto: FB Marie Skłodowska-Curie Actions)

 

Evropska komisija in države članice EU želijo preko projekta ‘Evropska noč raziskovalcev 2020’ poudariti pomen znanstvenih raziskav in inovacij za kakovost vsakdanjega življenja. Letos bo noč na vrsti 27. novembra, a se številni dogodki po vsej EU in tudi v Sloveniji odvijajo že sedaj in se bodo jeseni še stopnjevali. Letos bo ‘Evropska noč raziskovalcev’ po vsej EU namenjena predvsem mladim, podobno pa bo tudi v Sloveniji.

V okviru ‘Evropske noči raziskovalcev 2020’ bo Evropska komisija financirala 51 projektov v 30 evropskih državah. Gre za vseevropski javni dogodek, prek katerega bi radi širši javnosti predstavili pomen raziskovanja ter obenem med mladimi spodbudili interes za raziskovalno kariero. Lani je ‘Evropska noč raziskovalcev’ potekala v kar 400 mestih po vsej EU in pritegnila kar 1,6 milijona obiskovalcev.

»Slovenske raziskovalne dosežke bosta letos širši javnosti predstavljala projekt Hiše eksperimentov ‘Noč ima svojo moč’, v konzorciju z Institutom ‘Jožef Stefan’, Kemijskim inštitutom, Nacionalnim inštitutom za biologijo, Tehniškim muzejem Slovenije in z več kot 30 kulturno-znanstveno-izobraževalnimi institucijami, ter projekt Univerze v Ljubljani ‘Humanistika, to si ti!’, ki ga koordinira Filozofska fakulteta UL.

V projekt je skupno vključenih dvanajst članic Univerze v Ljubljani,« so sporočili z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZS), ki pri tem projektu sodeluje s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji. Letos je bil dogodek prvotno predviden za petek, 25. septembra 2020, a so ga zaradi izjemnih okoliščin pandemije COVID-19 prestavili na 27. november.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.