Naslovnica Šport Evropski univerzitetni prvenstvi sta že tik pred vrati

Evropski univerzitetni prvenstvi sta že tik pred vrati

Avtor: Spletno Uredništvo

Po odmevnih nastopih slovenskih športnikov na Univerzijadi v Neaplju in na Olimpijskih dnevih evropske mladine v Minsku se bo pozornost športno-akademsko sfere počasi preusmerila na domača tla. Koper bo namreč že konec julija prizorišče Evropskih univerzitetnih prvenstev (EUC) v odbojki na mivki in tudi v vaterpolu.

Evropski univerzitetni prvenstvi sta že tik pred vrati

Nova športni park z igrišči na mivki, ki bo konec prihodnjega tedna gostil Evropsko univerzitetno prvenstvo, se nahaja na idilični lokaciji tik ob morju (foto: SJ)

 

Na Evropskih univerzitetnih prvenstvih (EUC) v odbojki na mivki in v vaterpolu, ki ju bo izpeljala Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP), bo od 21. do 27. julija sodelovalo skoraj 300 športnikov, spremljevalcev, sodnikov in funkcionarjev z vseh koncev Evrope. Organizatorji so v zadnjih tednih kljub ekstremnim vrmenskim razmeram stopnjevali svoje pripravljalne aktivnosti po predvidenem načrtu, tako glede promocije tekmovanja, kot tudi glede nabave vse potrebne opreme za prizorišča in glede izpeljave celotnega programa od svečane otvoritve do zaključne slovesnosti.

Posneli so tudi več promocijskih videov, v katerih predstavljajo mesto Koper, obe prvenstvi in obenem vabijo k ogledu tekmovanj, za kateri ne bo vstopnine. Sicer je glede prvega Evropskega univerzitetnega prvenstva v vaterpolu prišlo do spremembe prizorišča. Olimpijski bazen na Bonifiki, ki ga še vedno končujejo, namreč ne bo nared za prvenstvo in zato se bo dogajanje preselilo na letni bazen v bližnji Žusterni. Tako bodo na svoj račun prišli gledalci, ki bodo lahko uživali v morskem razgledu, sončnih zahodih in nočnih tekmah pod zvezdnatim nebom. 

Sicer je bilo več aktivnosti zadnje tedne namenjeno tekmovanju v odbojki na mivki, ki bo potekalo v novem športnem parku ob izlivu Badaševice. Tam bodo postavili šotore, senčnike, skrinje s sladoledom in še dodatno poskrbeli za osvežitev. Organizatorji pa zaradi kompleksnosti tekmovanj v odbojki na mivki, ki bodo potekala na treh peščenih igriščih naenkrat, potrebujejo še nekaj pomoči prostovoljcev. Več informacij je na voljo na spletnih kanalih UŠZP in EUC Koper 2019, prijave prostovoljcev pa zbirajo na spletnem naslovu goo.gl/HNQ63B. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.