Naslovnica Šport Evropski prvaki Slovenci bi radi novo medaljo s svetovnih prvenstev

Evropski prvaki Slovenci bi radi novo medaljo s svetovnih prvenstev

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska mladinska rokometna reprezentanca, ki se ponaša z lani osvojenim naslovom evropskega prvaka, te dni začenja priprave za nastop na bližnjem svetovnem mladinskem prvenstvu, ki ga bo v drugi polovici julija gostila Španija. Da bi se po dveh doslej osvojenih bronastih odličjih na MSP naši rokometni upi spet vmešali v boj za medalje, bo ključen prav vsak nastop, še posebej pa tisti v osmini in v četrtini finala.  

 Evropski prvaki Slovenci bi radi novo medaljo s svetovnih prvenstev Slovenija je aktualni evropski prvak, leta 2003 in 2009 pa je na svetovnih mladinskh prvenstvih osvojila bronasti odličji (foto: rzs.si)

 

Slovenija bo prvi del svetovnega mladinskega prvenstva odigrala v skupini A v Vigu, kjer se bo pomerila proti domači Španiji, Srbiji, Tuniziji, Združenim državam Amerike in Japonski. V osmino finala se bodo uvrstile štiri najboljše ekipe iz skupine, ki pa se bodo nato vse do finala pomerile v neposrednih dvobojih na izpadanje. Da bi si naši malce olajšali preboj skozi osmino finala, bi morala Slovenija osvojiti prvo mesto v skupini A, torej bi morala prehiteti tudi aktualne svetovnem mladinske prvake in gostitelje tekmovanja Špance, kar seveda ne bo prav enostavno.

Potem bi se naši v nadaljevanju najprej srečali s četrtouvrščeno ekipo skupine B, ki ne bi smela biti ravno nepremagljiva. Če pa bi bila Slovenija druga v skupini, bi se nato v osmini finala pomerila s tretjeuvrščeno ekipo skupine B, predvsem pa bi se v primeru zmage v četrtfinalu predvidoma srečala s prvouvrščeno reprezentanco skupine D – na zadnjem MSP srebrno Dansko, ali s četrto z zadnjega MSP – Nemčijo. Sašo Prapotnik, glavni trener slovenske mladinske reprezentance U-21, ki je lani v Celju osvojila evropski naslov, je sicer že določil seznam 18 rokometašev za začetek priprav na svetovnem prvenstvu v Španiji.

Na selektorjevi listi so Mark Ferjan (Emsdetten), Gašper Dobaj (Urbanscape Loka), Gal Gaberšek (Celje Pivovarna Laško), Tadej Mazej (Gorenje Velenje), Matic Pipp (Urbanscape Loka), Gašper Horvat (Riko Ribnica), Grega Ocvirk (Jeruzalem Ormož), Uroš Miličević (Ljubljana), Marko Kotar (Trimo Trebnje), Miha Kotar (Trimo Trebnje), Tim Rozman (Balingen Weilstetten), Matic Košec (Celje Pivovarna Laško), Domen Novak (Dobova), Tine Gartner (Urbanscape Loka), Nik Pirnat (SVIŠ Ivančna Gorica), Stefan Žabić (Maribor Branik), Miha Kavčič (Gorenje Velenje) in Kristjan Horžen (Celje Pivovarna Laško).

V strokovnem štabu reprezentance bodo selektorju pomagali pomočnik Vanja Kralj, fizioterapevt Tomaž Skledar, tehnični vodja Žiga Novak in Jure Natek kot vodja reprezentance. Slovenska izbrana vrsta se bo med pripravami od 2. do 11. julija po dvakrat pomerila s Hrvaško in z Madžarsko, enkrat pa tudi z Južno Korejo. Na MSP bo nastope začela v torek, 16. Julija, ob 16.30 proti Tuniziji.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.