Naslovnica Svet & EU Evropski parlament pomaga tudi na lokalnem nivoju

Evropski parlament pomaga tudi na lokalnem nivoju

Avtor: Spletno Uredništvo

Evropski parlament je med izbruhom pandemije koronavirusa deloval na običajnih področjih in poskušal zagotavljati pomoč vsem državljanom EU. Poleg tega pa se je posvetil tudi lokalnemu nivoju ter v Bruslju, Strasburgu in Luxemburgu pomagal pri zagotavljanju obrokov, zavetišča in testnega centra za COVID-19.

 

Evropski parlament skrbi za pomoč na mednarodnem in tudi na lokalnem nivoju (foto: FB European parliament)

 

Evropski parlament je vse od začetne faze pandemije koronavirusa poskušal nemoteno delovati na svojih običajnih zakonodajnih, proračunskih in nadzornih delovnih področjih. Sicer je bila prioriteta zagotovitev različne vrste podpor vsem državljanom EU, poleg tega pa se je angažiral tudi na lokalnem nivoju in sicer je na treh krajih, kjer domuje največ struktru EU, pomagal pri zagotavljanju obrokov, varnega zavetišča in testnega centra za COVID-19.

V Bruslju Evropski parlament od 14. aprila zagotavlja približno 7000 obrokov na teden, ki jih nato razdeli v sodelovanju z dobrodelnimi združenji Resto du Coeur Saint Gilles, Douche FLUX, Rdečim križem, organizacijo Matere Tereze in CPAS Ixelles, prav tako pa tudi dobavlja obroke za zdravstveno osebje v bolnišnici Saint Pierre. »Poleg tega je bilo 100 ranljivim ženskam zavetišče v prostorih EP v Bruslju. Samusocial iz bruseljske regije od 29. aprila vodi popolnoma opremljene instalacije v stavbi EP Kohl.

Evropski parlament je na voljo tudi del svojega voznega parka za avtomobile in tovornjake za prevoz zalog in dostavo obrokov medicinskim sestram in zdravnikom,« so pojasnili s Parlamenta.V Strasbourgu Evropski parlament prek lokalnega Rdečega križa vsak dan zagotavlja 500 obrokov za ljudi v stiski, sodeloval je pri otvoritvi testnega centra za COVID-19 ter ponudil tudi svoj vozni park za prevoz zalog.

V Luksemburgu Parlament EU pomaga lokalnim združenjem Abrigado, Caritas in Rdeči križ ter jim prav tako zagotavlja 500 obrokov na dan. Poleg tega pa je sodeloval tudi pri postavitvi posebnih, pred okužbo varnih kabin za sorodnike in ostale obiskovalce stanujočih v oskrbovalnem domu v Bettembourgu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.