Naslovnica Gospodarstvo Evropske najboljše destinacije, Forbes in Guardian promovirajo Slovenijo

Evropske najboljše destinacije, Forbes in Guardian promovirajo Slovenijo

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska turistična organizacija je kljub pandemiji koronavirusa skozi vso pomlad nadaljevala z intenzivno promocijo naše države v tujini. Turistični gospodarski sektor bo namreč izredno močno občutil posledice zdravstvene krize, zato so se vsi trudili, da bi te negativne posledice čim bolj ublažili. Poleg serije webinarjev je bila zadnje čase najbolj opazna promocija Slovenije v svetovno znanih medijih kot sta revija ‘Forbes’ in časopis ‘The Guardian’.

 Evropske najboljše destinacije Forbes in Guardian promovirajo SlovenijoBohinj je na listi najvarnejših destinacij, v Guardianu pa reklamirajo ‘zmajeve’ mladiče (foto: postojnska-jama.eu)

 

Slovenska turistična organizacija (STO) se že od 15. marca intenzivno trudi, da bi izpeljala vse za letos predvidene promocijske aktivnosti slovenskega turističnega gospodarstva oziroma, da bi jih v prilagojeni verziji opravila prek spleta. V zadnjih tednih so tako na STO izpeljali celo vrsto uspešnih webinarjev, poleg tega pa je bila na globalnem nivoju najbolj opazna promocija Slovenije v znanih medijih kot sta revija ‘Forbes’ in časopis ‘The Guardian’.

Ameriška medijska družba Forbes, ki je najbolj znana po svoji istoimenski reviji (specializirani za ekonomske zgodbe), je Slovenijo izpostavil kot enega izmed sedmih spregledanih turističnih biserov sveta, kateri bi se lahko po koncu uveljavili kot vodilne regionalne sile v turizmu.“Prestolnica Ljubljana je kulturno vozlišče, ki se ponaša z umetnostjo svetovnega kova, zgodovinskimi muzeji in cerkvami ter s spektakularnim gradom nad starim mestnim jedrom.

Po raziskovanju mesta pojdite nujno na sever, kjer so Julijske Alpe – osupljiva gorska veriga, poimenovana Juliju Cezarju v čast. Velik del sega v Triglavski narodni park, ker se naravne lepote Slovenije odražajo v vsej svoji veličini,” pisanje Forbesa povzemajo na STO. Organizacija Evropske najboljše destinacije, ki deluje v okviru mreže Evropskih destinacij odličnosti in že skoraj desetletje izpostavlja izbrane trajnostne destinacije pa je Bohinj pravkar uvrstila na seznam 20 najvarnejših evropskih destinacij za letošnje poletne počitnice.

Pri tem so upoštevali aktualne razmere – delež okuženih in število bolniških postelj na prebivalca v državi, dostopnost zaščitnih zdravstvenih pripomočkov, ustreznost varnostnih ukrepov za zaščito pred širjenjem virusa na prebivalstvo v državi, po drugi strani pa tudi kakovost ponudbe destinacije. Za konec pa so v znanem angleškem časniku ‘The Guardian’ objavili ekskluzivno zgodbo o prvi svetovni razstavi mladičkov človeških ribic, ki jo bodo 11. junija odprli v Postojnski jami. Sicer so človeške ribice napihnili v zmaje, a nič zato…

Poleg tega je švicarska revija Gruen je v  maju objavila 6-stransko reportažo o Sloveniji, ki je kot bližnja in varna destinacija še posebej privlačna za švicarske turiste. STO pa 4. junija izvedlo tretjo (od skupno štirih) spletno predstavitev slovenske gastronomije za britanske medije. Tokrat se je predstavilo 7 ponudnikov iz Pomurja, zbranih v povezovalnem kulinaričnem projektu ‘Gourmet Over Mura’. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.