Naslovnica Šport Evropska prvenstva v odbojki na mivki bodo po novem septembra

Evropska prvenstva v odbojki na mivki bodo po novem septembra

Avtor: Spletno Uredništvo

Odbojkarska zvez Slovenije je potrdila, da so z Evropske odbojkarske konfederacije (CEV) oznanili, kako bo kljub vsem zapletom v zvezi s pandemijo koronavirusa letos vseeno na sporedu evropsko prvenstvo v odbojki na mivki. Tekmovanje bo med 16. in 20. septembrom po treh letih zopet potekalo v Latviji.

Evropska prvenstva v odbojki na mivki bodo po novem septembraNejc Zemljak med atraktivnim servisom med olimpijskimi kvalifikacijami maja lani v Portorožu (foto: SJ)

 

Kljub vsem težavam, ki jih je letos povzročila pandemija kronavirusa, so se pri Evropski odbojkarski konfederaciji (CEV) odločili, da letos še pred iztekom poletja le izpeljejo evropsko prvenstvo v odbojki na mivki in so ga zaupali Latviji, ki je sicer prvenstvo že gostila leta 2017. Tako se bo na plaži Majori v Jurmali že po treh letih ponovno zbrala elita evropskih odbojkarjev in odbojkaric na mivki.

Z Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) so potrdili, da bo nastopilo po 32 ekip v moški in tudi v ženski konkurenci. »Zares smo veseli, da bomo najboljšim evropskim odbojkarjem omogočili, da bodo na najvišji ravni tekmovali tudi v teh negotovih časih. Skupaj z organizatorji želimo javnosti poslati sporočilo, da je evropska odbojkarska družina pripravljena, da se aktivnosti spet začnejo.

Rad bi se zahvalil latvijski zvezi, da je sprejela ta izziv, prepričan sem, da bodo kot organizatorji naredili vse potrebno, da bo tekmovanje za vse udeležence varno,« je dejal predsednik evropske zveze CEV Aleksandar Boričić. Med slovenskimi igralci odbojke na mivki imata najbrž možnosti za nastop le Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik. Slednja sta sicer na EP prvič nastopila prav leta 2017 v Latviji in tam pristala na solidnem 17. mestu.

Z OZS so še potrdili, bosta letos izpeljani tudi mladinski evropski prvenstvi U-18 in U-22 let in sicer bosta predvidoma obe v turškem mestu Izmir. Igralci in igralke odbojke na mivki do 18. leta starosti bodo nastopili med 16. in 20. septembrom. Odbojkarice in odbojkarji do 22 let pa bodo letos zaigrali že v jeseni, saj bo MEP zanje potekal med 23. in 27. septembrom.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.