Naslovnica Trendi Erter in Karin zagotavljata, da vam bo teknilo

Erter in Karin zagotavljata, da vam bo teknilo

Avtor: Spletno Uredništvo

Regionalni program TV Koper, ki je v preteklosti že večkrat postregel z vrhunskimi televizijskimi oddajami, kot so bile ‘Alta pressione’, ‘Karaoke’ in ‘TV Poper’, se je tokrat lotil kulinarike. Mediteranska kuhinja bo zadišala vsako soboto popoldan na TV SLO 1 in sicer od 27. julija dalje. 

Erter in Karin zagotavljata da vam bo tekniloSvežina domačih sestavin, začinjena z znanjem in izkušnjami kuharskih mojstrov je recept za izvirno, preprosto, a hkrati prikupno in zdravo primorsko kuhinjo (foto: RTV SLO /Alan Radin)

 

Serija šestih oddaj o kulinariki ‘Naj vam tekne!’, kjer se bosta voditeljici Karin Sabadin in Erter Pust prepuščali poletnemu kulinaričnemu razvajanju na prepihu navdiha, spoštovanja tradicije in naravnih danosti, bo na sporedu vsako soboto ob 18.10 na prvem programu TV Slovenija. Oddaja je nastala v produkciji regionalnega programa TV Koper (ki ga nekateri vztrajno želijo degradirati v navadno dopisništvo). “Na eni strani bo gledalce s svojimi dobrotami oplajalo morje, večen vir navdiha. Na drugi zelene doline in pobočja, žarek sonca, darovi narave za življenje in uravnotežena prehrana.

Ob pomoči slovenskih kuharskih mojstrov bosta Karin Sabadin in Erter Pust izmenjaje kuhali in preizkušali, kako so v sodobni kulinariki uporabne užitne divje rastline, školjke, soška postrv in morske ribe. Predstavili bosta tudi pripravo tako imenovane »finger food« hrane ali hrane za en grižljaj in številne ideje, kako pripraviti in postreči hrano za piknike, poletna srečanja in razvajanja, ki si jih lahko privoščimo v toplih mesecih,” so napovedali na RTV SLO. 

V svoje skrivnosti bodo gledalce uvajali priznani kuharski mojstri Matej Tomažič iz Majerije, David Bais iz Tegole v Padni, Matjaž Šinigoj iz hotela Perla v Novi Gorici, Filip Matjaž iz restavracije COB Portorož, Jernej Podpečan iz restavracije Kamin Belveder Hoteli in Slavica Smrdel iz hotela Union. Da bi bile oddaje še bolj zanimive, bodo prisotni različni gosti – Dario Cortese, poznavalec užitnih divjih rastlin, Ksenija Benedetti, strokovnjakinja za poslovno komuniciranje in bonton, Alen Šraj, sommelier tretje stopnje, Andreja Radin iz ribarnice na Markovcu, Mitja Petrič, školjkar iz Mytilusa, in Diana Avdič, cvetličarska mojstrica in članica Društva ljubiteljev vrtnic Slovenije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.