Naslovnica Ekskluzivni intervjuji EKSLUZIVNO: Colonia ostaja Colonia, prihajata dva albuma

EKSLUZIVNO: Colonia ostaja Colonia, prihajata dva albuma

Avtor: Spletno Uredništvo

Hrvaške glasbene skupine Colonia ni potrebno posebej predstavljati, saj izjemno uspešno deluje že več kot dve desetletji. Letos je Colonia obrnila novo poglavje v svoji bogati karieri, intervju z ustanovnim članom Borisom Đurđevićem pa razkriva podrobnosti in prihodnost prenovljene skupine. Nov singel bo kmalu predstavljen z novim videom, prihodnje leto pa naj bi Colonia izdala kar dva nova albuma.

colonia

Colonio so mnogi istovetili s pevko Indiro Levak, sedaj pa projekt z Borisom Đurđevićem nadaljueje Ivana Lović (foto: FB Colonia) 

Hrvaška glasbena skupina Colonia je nastala leta 1996 v Vinkovcih, odtlej pa si je z uspešno kariero pridobila status vrhunske skupine. Leto 2017 bo v zabavno-glasbenih vodah ostalo v spominu po slovesu dolgoletne pevke skupine Indire, ki se je spomladi odločila za samostojno kariero. Čeprav so mnogi mediji tedaj najavili konec popularne hrvaške skupine, so se močno ušteli. Colonia se je vrnila prenovljena in z novo pevko, v prihodnjem letu pa naj bi skupina izdala kar dva albuma.

V prvi zasedbi Colonie so bili Boris Đurđević, Tomislav Jelić in Indira Levak. Tomislav je skupino zapustil 2014 in ko je letos odšla še Indira, je Boris zavihal rokave in sledilo je veliko presenečenje – Ivana Lović. Slednja ima nedvomno glas, lepoto in pogum, kar so osnovne vrline za uspešno glasbeno kariero, poleg tega pa je tudi zelo ‘brihtna punca’. Boris pa ni lansiral le nove pevke Colonie, ampak je tudi sam uprizoril svoj ‘comeback’ na odre.

»Ostal sem edini iz prve zasedbe Colonie, skoraj vsa preostala ekipa pa je nova, zato je bilo logično, da sam povežem vse niti in se vrnem na odre. Sedaj bo do nadaljnjega ostalo tako, z menoj in Ivano pa nastopata tudi dve plesalki. Jaz sem avtor vseh tekstov pesmi Colonie, produciral sem vse albume, mislim pa, da sem nazadnje nastopal v živo pred kakimi desetimi leti. Ivano sem dobro poznal že z njenih prejšnjih glasbenih projektov, zato sem se hitro odločil zanjo. Sicer je Ivana prav pred dvema tednoma končno diplomirala in zdaj je uradno inženir elektrotehnike.«

Đurđević je na začetku skupne poti s Colonio še nastopal v živo skupaj z Tomislavom in Indiro, kasneje pa se je umaknil s scene, saj je delal kot avtor besedil in glasbeni producent še za nekatere druge skupine, tako da mu je zmanjkovalo časa. Sedaj pa se je odločil, da je napočil čas za povratek k nastopanju v živo, pa čeprav bo obenem še naprej produciral in pesnil.

»Čeprav je naš zadnji video Que sera še aktualen, že v kratkem prihaja naš nov videospot. Que sera je sicer še vedno zelo gledan v regiji – mislim predvsem na Hrvaško, Bosno in Srbijo. Tudi z novim izdelkom pa bomo nadaljevali v prepoznavnem slogu Colonie. Trenutno smo najbolj zasedeni s tem novim singlom, ki ga pravkar končujemo, a glede njega nismo še dali nič v javnosti. Če nekaj dni bomo posneli tudi videospot te pesmi in sicer z isto ekipo, s katero sodelujemo že dlje časa, lahko pa vam zaupam, da bo video ‘visokoproračunski’ in zelo atraktiven. Ta signle bo najavil prihod našega novega albuma, na kateremu bo predvidoma 15 novih pesmi.«

Colonia pa ne bo dejavna le v studiu, ampak se ji do božično-novoletnih praznikov obeta tudi veliko nastopov v klubih, oziroma na koncertih.

»Odhajamo na predpraznično koncertno turnejo, pripravili pa bomo tudi tiskovne konference v več državah regije, da se bolje predstavi naša nova pevka Ivana. To velja za Slovenijo, Srbijo, Makedonijo in tudi Črno goro. Novi album pa naj bi izšel nekje do marca prihodnjega leta. Potrudil sem bom, da bo na njemu čim več hitov v prepoznavnem stilu Colonie. Čaka nas veliko dela in potrebovali smo nekaj časa, da sestavimo celotno ekipo, ampak sedaj vse funkcionira super in rezultati so dolsej odlični.«

Morda je sicer še malo prezgodaj za praznične želje, a Đurđeviću je povsem jasno, kaj bi si želel v letu 2018.

»Želimo si, da bi imeli dovolj dela, da ne razočaramo naše publike, da ves mehanizem lepo steče in da bodo vsi zadovoljni. Nekaterim našim fanom sem že pred časom obljubil, da bomo v prihodnjem letu izdali še drugi album. Imenoval se bo The best of Colonia – akustične verzije. Na njem bodo naše največje starejše uspešnice npr. Vatra i led, Uzimaš mi dah, itd., prirejene v akustično, oziroma jazz inačico. Ivana bo odpela, instrumentalisti pa bodo vse odigrali v živo. Na temu delamo že dlje časa in želim si, da bi do sredine prihodnjega leta tudi ta projekt končali.«

 

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.