Naslovnica Slovenija Ekološka svetovna turneja tudi v Velenju in Ljubljani

Ekološka svetovna turneja tudi v Velenju in Ljubljani

Avtor: Spletno Uredništvo

Čez dober mesec bo Slovenijo obiskal Rob Greenfield. Rob, katerega priimek v slovenskem prevodu pomeni zeleno polje, je svetovno znan okoljski aktivist, ki bo v sklopu svoje svetovne turneje predaval v Velenju in v Ljubljani.

Ekološka svetovna turneja tudi v Velenju in LjubljaniRob Greenfield v odmevni akciji z  odpadki, ki jih je usvarilv enem mesecu ( foto: EBM/ryBencheghib.com.jpg)

 

V prvi polovici aprila bo Slovenijo prvič obiskal en najbolj globalno prepoznavnih okoljskih aktivistov Rob Greenfield. Slednji bo v sklopu svoje svetovne turneje, ki so jo poimenovali ‘Bodi sprememba’, predaval v Velenju in v Ljubljani. V Velenju Američan v sredo, 8. aprila, ob 17. uri spregovorili na Visoki šoli za varstvo okolja (Trg mladosti 7), v Ljubljani pa bo dan kasneje, 9. aprila, ob 18. uri predaval na Fužinskem gradu, oziroma Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (Veliki stolp, Rusjanov trg 7).

Greenfield bo v sklopu svoje svetovne turneje obiskal 28 držav in med njimi bo prvič tudi Slovenija. Ekolog bo tudi slovenskemu občinstvu pokazal, da lahko prav vsak od nas konkretno pripomore k pozitivnim okoljskim in življenjskim spremembam, ki si jih vsi želimo. Na obeh predavanjih, ki bosta brezplačni, bo moč spoznati mnoge ekstravagantne ideje oziroma projekte, s katerimi aktivist in humanitarec v upanju na boljšo pruhodnost odpira oči ljudi po vsem svetu.

»Med drugimi se je zakopal v več kot 2000 zabojnikov trgovin, polnih še uporabne hrane, se otovoril z vsemi odpadki, ki jih je ustvaril v 30 dneh, in prekrižaril Ameriko na kolesu iz bambusa. Čeprav se je lotil ekstremov, da bi pokazal na ves potrošniški nesmisel moderne dobe, pa je njegovo sporočilo jasno: Bodi sprememba!,« sporočajo Ekologi brez meja (EBM) in Visoka šola za varstvo okolja Velenje, ki sta soorganizatorja tega gostovanja. Vstopnine sicer ne bo, a je število vstopnic, ki so že od včeraj na voljo (na Eventbritu), omejeno.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.