Naslovnica Šport Egipt si bomo dobro zapomnili, začenja pa se domače rokometno prvenstvo

Egipt si bomo dobro zapomnili, začenja pa se domače rokometno prvenstvo

Avtor: Spletno Uredništvo

Po slovesu slovenske članske reprezentance s Svetovnega prvenstva v Egiptu, kar je vzdignilo precej prahu, se bo že ta konec tedna nadaljevalo domače rokometno prvenstvo. Najprej bodo klubi odigrali nekaj tekem, ki so bile jeseni preložene, medtem ko se bo spomladanski del sezone Lige NLB zares pričel šele 6. februarja.

Egipt si bomo dobro zapomnili začenja pa se domače rokometno prvenstvo

Slovenski rokometaši si bodo nesrečno svetovno prvenstvo v Egiptu dobro zapomnili  (foto: FB EHF)   

 

Polemike o izpadu slovenske reprezentance s Svetovnega rokometnega prvenstva za moške še niso pojenjale, ampak se celo razpihujejo. Skupna točka vseh kritik je ta, da smo ponovno izpadli kot amaterji. Leta 2018 smo na Evropskem prvenstvu zapravili zmago proti Nemčiji, ker nismo poznali novih pravil igre, sedaj pa se je zgodba ponovila v drugi obliki. Obakrat je slovenskim rokometnim navijačem ostal zelo grenak priokus.

Slovenska rokometna javnost je te dni precej enotna glede ugotovitve, da smo se proti Egiptu premagali sami. Zapraviti prednost petih zadetkov na tako lahkoten in naiven način, kot ga je zapravila Slovenija, to je skoraj neverjetno. Pa tudi zgodba o zastrupitvi s hrano je vredna razmisleka. Egipt ja namreč država, za katero je že dolgo znano, da se v vodi nahaja precej hudobna lokalna bakterija, ki tujcem neizbežno povzroči kar hude prebavne motnje.

Zato v vsaki resni turistični agenciji svoje kliente opozarjajo, naj po možnosti v Egitpu ne jedo sadja in zelenjave, naj ne pijejo pijač, ki niso pakirane v plastenkah ali pločevinkah, in naj ne jedo hrane, ki ni dobro prekuhana, pečena ali ocvrta. Resne reprezentance ob najpomembnejših tekmovanjih s seboj vzamejo svojega kuharja in svojo hrano – da se jim slučajno ne bi zgodilo točno to, kar se je zgodilo izbrani vrsti Rokometne zveze Slovenije!

Medtem ko se je SP v Egiptu prevesilo v odločilne boje, pa se bo že ta konec tedna v Sloveniji ponovno začelo državno prvenstvo. Najprej bo na vrsti nekaj srečanj iz množice tekem, ki so bile jeseni preložene zaradi okužb s koronavirusom, spomladanski del sezone Lige NLB pa se bo uradno pričel šele 6. februarja. Če ne bo kakšnih ‘korona-presenčenj’ v obliki novih okužb igralcev, bo rako prva letošnja tekma na vrsti že v petek, 29. januarja, ob 18. uri, ko bo Gorenje v zaostalem dvoboju 11. kroga gostilo Koper.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.