Naslovnica Gospodarstvo Dve gospodarski nagradi za BIC Ljubljana

Dve gospodarski nagradi za BIC Ljubljana

Avtor: Spletno Uredništvo

Na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana so lahko upravičeno ponosni, saj jim je Evropska komisija podelila nagrado VET Excellence Award za odličnost v poklicnem izobraževanju in usposabljanju skozi uporabo inovativnih praks. To pa ni bila edina nagrada, ki so jo prejeli v zadnjih dneh, saj so bili nagrajeni tudi z državmo nagrado za ‘Naj leseno gradnjo 2020’.

 Dve gospodarski nagradi za BIC Ljubljana

Na BIC Ljubljana so se izkazali tudi na prvem Dnevu slovenskega lesarstva (foto: FB BIC Ljubljana).

 

Znanje je temelj za vsako gospodarsko dejavnost in za vsak poklic, do njega pa pridemo prek izobraževanja. Tega se na Biotehniškem izobraževalnem centru (BIC) Ljubljana lotevajo tudi z inovativnimi prijemi, a obenem na izjemno visokem strokovnem nivoju. To je potrdila Evropska komisija, ki je BIC najprej uvrstila med finaliste nagrade ‘Vet Innovators Award’ v kategoriji odličnost v poklicnem izobraževanju in usposabljanju, potem pa ga je tudi razglasila za zmagovalca.

Nagrada ‘Vet Innovators Award’ je sicer namenjena izvajalcem poklicnega izobraževanja in usposabljanja, ki so z inovativnimi praksami prispevali k odličnosti na svojem področju. Z BIC Ljubljana so predstavili številne aktivnosti, ki jih izvajajo v različnih programih, s predstavitvenim videom pa so posebej predstavili šolsko mikropivovarno BIC Ljubljana, ki deluje v sklopu Centra kulinarike in turizma KULT316.

»V prijavi smo predstavili tudi študente živilstva in prehrane na BIC Ljubljana, ki so razvili Newdels, pšenične durum testenine z ječmenovimi tropinami, ki nastanejo pri procesu proizvodnje piva in sicer končajo kot odpadek V končnem izdelku predstavljajo kar 18 odstotkov končne mase. Z njimi so na tekmovanju Ecotrophelia 2019 osvojili bronasto priznanje, na mednarodnem tekmovanju EIT Food Innovation prizes pa srebrno,« so pojasnili zmagovalci tekmovanja z BIC Ljubljana. 

To pa ni bila edina nagrada za BIC Ljbljana v zadnjih dneh. Na prvem Dnevu slovenskega lesarstva, ki sta ga organizirala Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in SPIRIT Slovenija, je EkoHiša BIC Ljubljana (CURK ARHITEKTURA) ta teden prejela nacionalno nagrado za ‘Naj leseno gradnjo 2020’ v kategoriji Javne stavbe.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.